Масовані ракетні обстріли уповільнили зростання ВВП України - Мінекономіки

Масовані ракетні обстріли уповільнили зростання ВВП України - Мінекономіки

Мінекономіки оцінює зростання валового внутрішнього продукту України (ВВП) у квітні 2024 року на рівні 4,3%, що дещо менше, ніж у березні (4,6%).

Про це повідомляє Міністерство економіки.

У підсумку за січень-квітень 2024 р. зростання оцінюється на рівні 4,4% [±1%] у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

У квітні 2024 року продовжується тенденція відновлювального зростання економіки, яка була підтримана рекордними обсягами експорту товарів, збільшенням попиту на будівельні послуги в умовах бюджетного фінансування на відновлення інфраструктури, продовженням поліпшення ділових настроїв та пожвавленням споживчої активності, ‒ сказала перший віце-прем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, стабільна робота морського коридору стимулювала галузі перевезення залізничним транспортом, виробництво металургійної продукції, а також видобування металевих руд.

Разом з тим високі безпекові ризики, чергове пошкодження енергетичних об’єктів, а також значний дефіцит кваліфікованих кадрів і далі негативно тиснули на ВВП, ‒ додала Свириденко.

Як зазначили в прес-службі, після чергових атак на енергосистему України та значних пошкоджень і руйнувань ТЕС та ГЕС тимчасово втрачено частину генераційних об'єктів.

Проблеми з електрогенерацією можуть мати потенційно негативний вплив на роботу промисловості, особливо найбільших споживачів електроенергії, яким через технологічні особливості виробничих процесів майже неможливо переорієнтуватися на альтернативні джерела постачання електроенергії, ‒ йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Фонд підтримки енергетики України зріс до €438 мільйонів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Після війни українська економіка зможе відновитися набагато швидше ніж російська — аналітики Після війни українська економіка зможе відновитися набагато швидше ніж російська — аналітики
На відновлення показників економіки до довоєнного стану Україні потрібно буде приблизно 5 років, росії - 10.
Load next