Уряд посилює відповідальність керівників розпорядників бюджетних коштів

Уряд посилює відповідальність керівників розпорядників бюджетних коштів

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка сприятиме посиленню управлінської відповідальності та підзвітності керівників розпорядників бюджетних коштів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Кабмін прийняв постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 28 вересня 2011 року №1001 і від 12 грудня 2018 року №1062. Ухвалені зміни є реалізацією Плану заходів з виконання рекомендацій Європейської комісії, а також Стратегії реформування державного управління України на 2022–2025 роки.

Зокрема, Стратегія порушує питання необхідності покращення управлінської підзвітності відповідно до європейських принципів та посилення управлінської підзвітності на всіх рівнях державного сектору, зокрема, підвищення ефективності внутрішнього контролю в державних органах.

Зміни до постанов передбачають, зокрема, запровадження декларації керівника з внутрішнього контролю, яка набирає чинності з 2026 року, а також приведення застосованої в Основних засадах термінології у відповідність до законодавства України.

У Мінфіні інформують, що декларація керівника з внутрішнього контролю - важливий інструмент для забезпечення ефективного управління, належного рівня організації внутрішнього контролю та посилення управлінської відповідальності та підзвітності.

Нагадаємо, В Україні випробували на полігоні важку машину для розмінування

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Виплатили 6,5 мільярдів: в Україні завершили виплачування ФОПам "карантинних" 8 тисяч Виплатили 6,5 мільярдів: в Україні завершили виплачування ФОПам "карантинних" 8 тисяч
Уряд України завершив виплати 8 тисяч гривень допомоги підприємцям і працівникам, які постраждали внаслідок введення локдауну у країні.
В Україні прогнозують підвищення цін на алкоголь: що подорожчає В Україні прогнозують підвищення цін на алкоголь: що подорожчає
Кабінет міністрів України ініціює підвищення мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію. Найдешевші горілка, вино та коньяк виростуть у ціні в середньому на 17-22% - це близько на 4-6 гривень.
Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра
Владислав Криклій і Муса Магомедов розповіли про нову ініціативу Кабміну.
Load next