Стан Фіцо стабілізувався, але залишається дуже тяжким

Стан Фіцо стабілізувався, але залишається дуже тяжким

Директорка лікарні Рузвельта в Банській Бистриці Міріам Лапунікова розповіла про стан глави уряду Словаччини Роберта Фіцо, який отримав декілька вогнепальних поранень у середу.

Про це повідомляє CNN.

Лапунікова заявила, що стан Фіцо був «стабілізований, але залишається дуже тяжким», додавши, що глава уряду залишиться у відділенні інтенсивної терапії лікарні. За її словами, в лікарні дві хірургічні бригади оперували 59-річного прем'єр-міністра країни. Його операція тривала понад п’ять годин.

Тим часом словацькі ЗМІ повідомили, що затриманим нападником на Фіцо був письменником і поетом. Асоціація словацьких письменників підтвердила, що людина, чиє ім’я було раніше згадано в місцевих ЗМІ, є членом їхньої спільноти.

Йдеться про 71-річного чоловіка Юрай Ч. із Левиці, міста на півдні Словаччини.

За даними місцевих ЗМІ, колишній шахтар став жертвою фізичного нападу кілька років тому. У той же час чоловік заснував громадську організацію під назвою Hnutie Proti Násiliu (Рух проти насильства).

Угорський журналіст-розслідувач Саболч Паньї заявив, що Юрай Ч. також був пов’язаний із проросійським воєнізованим угрупованням Slovenskí Branci (словацькі призовники), яке припинило своє існування у 2022 році.

Нагадаємо, Концерн Rheinmetall відкриє в Україні завод із виробництва ППО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next