Поєднали культове та забуте

Поєднали культове та забуте
У Львові вперше прозвучала симфонія Задерацького під культовий фільм Довженка

Це німе кіно визнав весь світ, а в радянському союзі його зняли з прокату практично одразу ж після створення. «Земля» Олександра Довженка – культова стрічка, яка не вихваляла колективізацію, проте розкривала основну рису українців: рідна земля це і є життя. Такий підхід для комуністів був небезпечним, як і музика Всеволода Задерацького – геніального, однак забороненого композитора.

Детальніше в сюжеті:

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові невдовзі відбудеться прем'єра на виставу Василя Стефаника "Злодій" (відео) У Львові невдовзі відбудеться прем'єра на виставу Василя Стефаника "Злодій" (відео)
У театрі Заньковецької тривають генеральні прогони прем’єри вистави за однойменною новелою Василя Стефаника.
Показ ДОВГООЧІКУВАНОГО фільму «Я, Ніна»: як проходить премʼєра? Показ ДОВГООЧІКУВАНОГО фільму «Я, Ніна»: як проходить премʼєра?
Триває показ довгоочікуваного фільму «Я, Ніна» натхненого реальними подіями з життя відомої журналістки та телеведучої Яніни Соколової та її боротьбою з онкозахворюванням
Актори повертаються на сцену: театри Львова підготували декілька прем'єрних вистав (відео) Актори повертаються на сцену: театри Львова підготували декілька прем'єрних вистав (відео)
Оновлені афіші, насичені сюжетні лінії та вічні сенси – львівські театри після чергового посиленого карантину відчиняють свої двері для відвідувачів.
Load next