У Львові стартував опалювальний сезон: тепловики подали опалення до 1585 будинків (відео)

У Львові стартував опалювальний сезон: тепловики подали опалення до 1585 будинків (відео)
Опалювальний сезон розпочато. Із настанням холодів комунальники поступово підключають системи подачі тепла у будинки мешканців. Але це не означає, що централізоване опалення одночасно запрацює в усіх районах Львова, зазначають посадовці. Процес підключення триватиме до середи.

У Львові офіційно розпочали новий опалювальний сезон. Оскільки за прогнозами синоптиків вже на днях буде різке зниження температури. Люди ж кажуть, що минулого року комунальники спрацювали здебільшого непогано й чекають, що ж буде цього разу.

  • У нас була людина відповідальна, яка скручувала лічильник, температуру, а на вечір добавляла.
  • Я б не сказала, що тепло, може я тепер вже вікно поміняла євро, може буде тепліше, а тако було прохладно в хаті. Кожний раз так палити за воздух.
  • Було тепло, вже починають, бо ті роки було холодно. Краще, сьогодні кажуть вже запустили, але ще не знаю, ми ще не пробували, - зізнаються львів'яни. 

Самі ж комунальники розповідають, що гідравлічні випробування, які проводили у теплу пору року, дали свій результат. Тепловикам вдалося виявили проблемні місця у роботі системи і все полагодити. Зокрема вони замінили аварійні труби та оновили котел у міській ТЕЦ. Комунальники запевнили, що проблем у зимовий період не передбачається.  

Було додатково включено водогрійні котли для того, що б підняти температуру й відповідно пустити опалення для мешканців міста Львова.  Паралельно також були включені й насоси для забезпечення надійної роботи й відповідно тисків та температури, - повідомив начальник Львівської ТЕЦ-1 Михайло Петельський. 

До слова, за попередніми заявками деякі навчальні та медичні заклади отримали опалення ще минулого тижня. Щодо житлових багатоповерхівок, то...

Ми маємо такі прецеденти, що ми подаємо тепло, а ОСББ приймає рішення, що вони не будуть парти це тепло й засувку не відкривають. Тому мають бути проведені такі дискусії, збори з мешканцями і вони консолідовано мають приймати рішення про те чи буде опалення у будинку  відкрито, чи не буде, - розповіла заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Станом на зараз тепловики подали опалення до більш ніж 1500 будинків – це 75% від загальної кількості.  

 

Читайте також
Початок опалювального сезону у Львові: містянам дадуть тепло вже в понеділок 11 жовтня (відео) Початок опалювального сезону у Львові: містянам дадуть тепло вже в понеділок 11 жовтня (відео)
Із понеділка, 11 жовтня, у Львові розпочнеться опалювальний сезон – опалення подаватимуть до шкіл, садочків, лікарень та до житлових будинків.
У мерії розповіли, коли у Львові завершиться опалювальний сезон У мерії розповіли, коли у Львові завершиться опалювальний сезон
Наразі тепло у оселях вимикати не будуть, оскільки вже від завтра у Львові прогнозують різке похолодання.
Новий опалювальний сезон: як готуються до холодів фахівці АТ «Львівгаз»? (відео) Новий опалювальний сезон: як готуються до холодів фахівці АТ «Львівгаз»? (відео)
Щоб забезпечити безперебійне постачання блакитного палива фахівці АТ «Львівгаз» замінили 96 км газорозподільчих мереж, 50 газорозподільчих пунктів та відремонтували 40 станцій катодного захисту.
Loading...
Load next