СБУ затримала інформаторку фсб, яка хотіла зірвати поставки важкої техніки ЗСУ

СБУ затримала інформаторку фсб, яка хотіла зірвати поставки важкої техніки ЗСУ

Служба безпеки затримала ще одну інформаторку фсб у Запоріжжі. Зловмисниця відслідковувала інтенсивність руху та орієнтовну кількість військових ешелонів ЗСУ, що прямують у напрямку передової.

Про це повідомляє СБУ.

Особливу увагу фігурантка звертала на рухомі склади, які перевозять важке озброєння. Також серед її завдань було встановлення геолокацій ремонтних баз Сил оборони поблизу залізничних станцій.

Розвіддані потрібні були окупантам для планування бойових операцій на передовій та підготовки повітряних ударів по об’єктах ЗСУ та Укрзалізниці. Для виконання ворожого завдання інформаторка фсб пішки обходила місцевість біля залізничних шляхів, де спостерігала за трафіком та фіксувала координати можливих ремонтних баз ЗСУ.

Також фігурантка «втемну» використовувала своїх знайомих, коли завуальовано випитувала у них інформацію про українські війська. Отримані розвіддані вона відображала у вигляді позначок на картах Google з детальним описом «потрібних» об’єктів.

СБУ викрила зловмисницю ще на початковому етапі її злочинної діяльності.

Українська спецслужба провела комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ та затримала зловмисницю у власному помешканні. За даними слідства, окупанти залучили жінку до співпраці у дистанційному режимі.

У поле зору фсб вона потрапила через свою антиукраїнську активність у соцмережах. Подальша комунікація з нею відбувалася через анонімний чат у популярному месенджері.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, Росія тимчасово скасувала заборону на експорт бензину

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Load next