Деякі країни НАТО вже відправили своїх інструкторів в Україну — прем'єрка Естонії

Деякі країни НАТО вже відправили своїх інструкторів в Україну — прем'єрка Естонії

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що деякі країни НАТО вже відправили свій персонал для навчання українських військових в Україні. Однак це не означає ескалацію російсько-української війни.

Про це вона повідомила в інтерв’ю для Financial Times.

За словами Каллас, країни, які відправили свій персонал в Україну, робили це «на свій страх і ризик». Вона вважає, що якщо російські війська завдадуть удару по іноземному персоналу, то це не призведе до автоматичного спрацювання статті 5 Договору НАТО про взаємну оборону.

Я не можу собі уявити, що якщо там хтось постраждає, то ті, хто прислав своїх людей, скажуть: “Це стаття 5. Нумо бомбити росію”. Це так не працює, — заявила естонська прем’єрка.

Тому, на її думку, побоювання, що такий крок призведе до війни НАТО з росією, є необґрунтованими, бо якщо росія хоче напасти на країну Альянсу, то вона це зробить.

Пропаганда росії зводиться до війни з НАТО, тому їм не потрібні виправдання. Що б ми не робили з нашого боку, якщо вони хочуть атакувати, вони нападуть, — додає Каллас.

Вона додає, що для того, щоб Естонія відправила в Україну своїх інструкторів, потрібне рішення парламенту країни. Наразі там триває дискусія щодо цього, однак, за словами прем’єрки, вони «не повинні нічого виключати».

Нагадаємо, Застрелив порушника кордону на Закарпатті: суд заарештував прикордонника

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Load next