Мінекономіки скасовує наказ про бронювання Glovo та Favbet Tech після хвилі критики

Мінекономіки скасовує наказ про бронювання Glovo та Favbet Tech після хвилі критики

Міністерка економіки Юлія Свириденко оголосила, що скасовує наказ щодо бронювання деяких технологічних компаній через суспільний резонанс.

Про це вона написала у Facebook.

Я скасовую наказ про бронювання, й будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо. Ця ситуація стала додатковим аргументом, аби пришвидшити роботу над оновленням постанови Кабміну №76, аби вона відповідала вимогам часу і потребам бізнесу, — написала міністерка.

Вона пояснила, що компанії звернулися до профільного Міністерства цифрової трансформації. Там їх визнали критично важливим на підставі трьох із семи критеріїв: відсутність заборгованості по ЄСВ, рівень зарплати й те, що вони є резидентами «Дія.Сіті».

Після цього Мінцифри відправило списки військовозобов’язаних у Генштаб ЗСУ для перевірки. На основі рішення Генштабу списки опрацьовуються Мінекономіки. Якщо правових підстав для відмови немає, ухвалюється рішення про бронювання працівників.

Ми розуміємо, що бронювання спеціалістів — законне право бізнесу і можливість для країни у такий важкий час підтримувати нашу економіку податками й зборами. Але це питання також не повинне розколювати суспільство, особливо у такий важкий час, — написала Свириденко.

Вона запевнила, що уряд оновить постанову, аби знайти оптимальне рішення, яке відповідатиме запиту військових, але водночас дасть можливість працювати економіці.

Нагадаємо, ССО провели зачистку в одному з населених пунктів на Харківщині

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В ОРДЛО зірвано план примусової мобілізації, — розвідка В ОРДЛО зірвано план примусової мобілізації, — розвідка
Призовники всіляко уникають мобілізації, не бажаючи стати "гарматним м'ясом".
Окупанти піднімають вік "мобілізованих" з ОРДЛО до 65 років Окупанти піднімають вік "мобілізованих" з ОРДЛО до 65 років
Також масово мобілізовують студентів.
Load next