До 13 тисяч силовиків Білорусі готові воювати проти України – Генштаб

До 13 тисяч силовиків Білорусі готові воювати проти України – Генштаб

За попередніми даними Генштабу ЗСУ, до 13 тисяч діючих і колишніх військовослужбовців та ОМОНівців Білорусі підписали згоду на участь у війні проти України. Повідомив начальник головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу в Медіацентрі.

росія продовжує втягувати Білорусь у повномасштабну війну проти України. За попередніми даними, до 13 тисяч осіб з числа діючих і колишніх військовослужбовців підрозділів білоруських сил спеціальних операцій, а також ОМОНа підписали згоду на участь у війні проти України.

Основний мотив – матеріально-фінансовий. Ніякої ідеологічної складової в діях окупаційних військ немає. Ніхто не вірить ні в яку денацифікацію, в захист прав російськомовного населення та інше. Страх і гроші – це основні чинники російської військової присутності.

Громов також заявив про можливі провокації перед Днем Незалежності України на полігонах Білорусі з жертвами серед іноземців з метою звинуватити в них Україну.

Загалом в "армійських міжнародних іграх-2022", проведення яких заплановано в Білорусі з 13 по 21 серпня, передбачена участь представників 37 країн.

За даними Генштабу, 3 серпня на аеродром Мочулище в Мінській області Білорусі прибули перші іноземні команди від рф, Вʼєтнаму, Узбекистану, Камеруну, Лаосу, Таджикистану, Киргизстану, Сирії та Малі. 8 серпня було відмічено команду особового складу рязанського вищого повітряно-десантного командного училища.

Неможливо знати дійсну мету проведення так званих ігор на території Білорусі, влада якої постійно звинувачує Україну та Захід в намаганні вплинути на її політичний устрій. Поставимо питання: чому ж ці ігри не проводити на розпіареному полігоні Алабіно? Чому ці ігри повинні проводитись безпосередньо напередодні Дня Незалежності України?

За оцінками фахівців, не виключено проведення в цей час диверсій з навмисними жертвами серед іноземців з подальшою демонізацією України, звинуваченням у всіх можливих і неможливих гріхах, створенням чергового підґрунтя для відкритого втягування білоруського народу в криваві плани Путіна.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко може шантажувати Україну присутністю російських військ - Тихановська Лукашенко може шантажувати Україну присутністю російських військ - Тихановська
Тихановська наголосила, що режим Лукашенка може використовувати присутність російських військ на території Білорусі для шантажу України та західних сусідів. На її думку, загрози можуть бути найрізноманітніші.
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Loading...
Load next