Уточнити дані мають усі військовозобов’язані, бо "обмежено придатних" більше немає - Міноборони

Уточнити дані мають усі військовозобов’язані, бо "обмежено придатних" більше немає - Міноборони

Від 18 травня протягом 60 діб усі військовозобов’язані мають уточнити свої дані. Пройти військово-лікувальну комісію доведеться й тим, хто має статус «обмежено придатних».

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Норми закону такі, що від 18 травня протягом 60 діб усі військовозобов’язані повинні уточнити свої дані. Якщо говорити про обмежено придатних, то після того, як така людина пройде військово-лікарську комісію, отримавши направлення в ТЦК та СП, буде ясно, вона придатна, чи не придатна. Тому що статус «обмежено придатний» скасовується, - зазначив Лазуткін.

Речник наголосив, що це мають зробити усі військовозобов’язані, незважаючи на те, коли вони уточняли свої дані.

Уточнити дані можна буде через електронний кабінет, спеціальний застосунок, який запрацює з 18 травня, а також у ЦНАП чи ТЦК та СП, - додав Лазуткін.

Коментуючи обмеження права керування авто, він зауважив, що у законі прописана чітка схема: «Через п’ять днів після того, як людина, яка має з’явитися у ТЦК і СП, і ухиляється, видається вимога щодо виконання обов’язку військовозобов’язаного. Через десять днів, якщо вона ігнорує її, йде звернення до суду, і суд приймає рішення стосовно обмеження права керування транспортним засобом. Важливо пам’ятати, що це обмеження тимчасове. Якщо людина оновлює свої дані, то це обмеження скасовується».

Прокоментував речник і чутки про автотранспортний обов’язок, що, мовляв, будуть забирати автівки: «Нагадаю, що цей обов’язок давно діє, це - не нова норма. Так, деякі автівки залучалися, переважно спецтранспорт, у державних установ. Легкові ж автомобілі не вилучалися, можливо, були поодинокі випадки».

Тим, хто хоче потрапити до обраних частин, Лазуткін порадив звернутися до рекрутингових центрів.

Їх в Україні відкрилося вже 20. Це можливість для тих, хто хоче бути потрібним Силам оборони держави і може знайти там нову високооплачувану роботу за фахом, - нагадав Лазуткін.

Нагадаємо, В статусі безвісти зниклих офіційно зафіксовано близько 14000 цивільних осіб ‒ Лубінець

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти розпочали примусову мобілізацію у кількох областях України Окупанти розпочали примусову мобілізацію у кількох областях України
Зокрема, йдеться про тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької та Харківської областей.
Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео) Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео)
Крім того, стало відомо, що з ОРДЛО евакуювали уже понад 6 тисяч громадян.
Load next