В Україні ліквідовано мережу «громадських організацій» Медведчука, які готували держпереворот у Києві

В Україні ліквідовано мережу «громадських організацій» Медведчука, які готували держпереворот у Києві

За матеріалами Служби безпеки суд задовольнив позов Мін’юсту щодо заборони 8 проросійських організацій, які координував екснардеп Віктор Медведчук.

Про це повідомляє СБУ.

Представники цих «громадських організацій» планували державний переворот в Україні, який хотіли синхронізувати з початком повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року.

Таким чином вони сподівались допомогти агресору якнайшвидше захопити Київ, а згодом і всю територію України. Для цього представники цих організацій мали ініціювати проведення в Києві так званих «національних зборів».

Під час «з’їзду» планувалося оголосити ультиматум вищому військово-політичному керівництву України щодо «відсторонення від влади». У разі відмови – зловмисники мали намір захопити ключові держустанови у Києві та інших регіонах держави. 

Для цього планували сформувати бойові групи, до складу яких мало увійти понад півтисячі озброєних осіб.

Як відомо, у 2022 році СБУ завчасно викрила ворожі плани і запобігла їхній реалізації. У результаті спецоперації співробітники Служби безпеки затримали трьох організаторів злочину на початку повномасштабного вторгнення рф.

У серпні 2023 року зловмисники отримали різні терміни тюремного ув’язнення. Також було заочно засуджено громадянина рф, який координував підривну діяльність «громадських організацій» Медведчука з росії

Наразі за матеріалами СБУ, суд постановив заборонити та примусово розпустити такі організації:

  • ▪️ Міжнародна громадська організація «Ми народ України»;
  • ▪️ Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнське гетьманське козацтво імені Івана Богуна»;
  • ▪️ «Соборне козацтво»;
  • ▪️ «Соборне козацтво» «Харківський округ»;
  • ▪️ «Соборне козацтво» «Баришівська станиця»;
  • ▪️ «Соборне козацтво» «Київський округ»;
  • ▪️ «Соборне козацтво» «Львівський округ»;
  • ▪️«Соборне козацтво» «Сумський округ».

Нагадаємо, 31 із 32 країн - членів НАТО хоче перемогти росіян ‒ Орбан

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next