США завдяки війні в Україні озброять свою армію модернізованою технікою - ЗМІ

США завдяки війні в Україні озброять свою армію модернізованою технікою - ЗМІ

Сполучені Штати Америки завдяки тому, що надають військову техніку Україні, змогли забезпечити свою армію оновленою технікою.

Про це повідомляє The Telegraph.

Як пише видання, фактично Пентагон передає Україні свою стару зброю, а замість неї отримує гроші з бюджету на закупівлю озброєнь нового покоління.

Буквально кажучи, приблизно 140 мільярдів доларів США, які Сполучені Штати витрачають на Україну протягом перших трьох років війни, насправді фінансують масштабну модернізацію американської армії, - пише видання.

Зокрема, США передали Україні бойові машини піхоти M-2 Bradley зразка 1990-х років. А натомість було закуплено нові БМП у виробника. Причому, як підтвердили в Пентагоні, армія США отримує повне заміщення: за один старий Bradley, подарований Україні, американські війська отримують один новий Bradley з усіма сучасними функціями.

Цікаво і те, що нові машини, які отримують Штати, було виготовлено з урахуванням того, як вони показали себе на полях Запоріжжя і Донбасу. Одна з головних новацій - це бортова система активного захисту Iron Fist. Це система, яка перехоплює в польоті ракети і безпілотники.

Ця система раніше вже використовувалась в Ізраїлі, однак саме їх використання на війні в Україні, де дрони стали домінувати на полі бою, змусили США збільшити інвестиції у впровадження бортових систем активного захисту на бронетехніці.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 76 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Load next