В Україні викрили агентурну мережу, яка коригувала удари по Харкову

В Україні викрили агентурну мережу, яка коригувала удари по Харкову

Кіберфахівці Служби безпеки України нейтралізували агентурну мережу Головного управління Генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ), яка передавала ворогу дані про Збройні сили України і коригувала ракетні удари по Харкову.

Про це повідомляє СБУ.

Зловмисники збирали дані про геолокації укріпрайонів та маршрути переміщення колон військової техніки Сил оборони, у тому числі залізницею.

Серед особливих завдань ворожої агентури був збір компромату на військовослужбовців, які перебувають на прифронтових територіях Харківської області.

Найбільшу увагу російська розвідка звертала на діючих посадовців місцевих військкоматів та військово-лікарських комісій.

Крім того, російські агенти відстежували наслідки повітряних ударів по Харкову, а потім виходили на місця для їх фіксації та звіт» загарбникам.

У результаті багатоетапної спецоперації співробітники СБУ задокументували злочинні дії чотирьох учасників російської агентурної мережі і затримали їх за місцями проживання.

За даними слідства, керував групою дистанційно колишній житель Харкова, який на початку повномасштабного вторгнення втік до Росії.

Там його завербували кадрові співробітники ГРУ і поставили завдання створити агентурну мережу у Харкові.

До її складу він залучив чотирьох своїх знайомих, серед яких таксист та працівниця газопостачального підприємства.

Для збору інформації вони об’їжджали місцевість і фіксували пункти базування Сил оборони або адреси російських повітряних ударів.

Зібрані відомості вони переправляли резиденту в РФ, а той надавав їх куратору з ГРУ.

Слідчі СБУ повідомили трьом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Ще одному фігуранту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Затримані перебувають під вартою.

Нагадаємо, В Україні збережеться тепло, переважно без опадів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Loading...
Load next