ЄС на пропозицію Чехії ввів санкції проти Медведчука

ЄС на пропозицію Чехії ввів санкції проти Медведчука

Європейський Союз запровадив санкції проти колишнього нардепа України Віктора Медведчука, а також проросійського бізнесмена Артема Марчевського.

Про це повідомляє міністерство закордонних справ Чехії.

Там зазначили, що за пропозицією Чехії Євросоюз вирішив внести до санкційного списку три організації, які працюють на Кремль.

Чеській дипломатії вдалося домогтися занесення до санкційного списку ЄС трьох організацій, які працюють на Росію, - йдеться в повідомленні.

До підсанкційного списку також потрапив "Голос Європи" (Voice of Europe) - пропагандистський ресурс, що використовується Росією, зокрема, для впливу на вибори до Європарламенту. Крім Медведчука, під санкції потрапив проросійський пропагандист, ексгенпродюсер телеканалу "112 Україна" Артем Марчевський.

У МЗС Чехії додають, що усі обмеження, які країна вже застосувала до юридичних осіб, тепер поширюються на всі 27 країн-членів ЄС. При цьому наголошується, що для Медведчука і Марчевського це означає заборону на в'їзд і транзит через усі країни-члени ЄС.

Водночас усі кошти та економічні ресурси всіх трьох юридичних осіб заморожені на всій території ЄС.

Нагадаємо, РФ від початку року скинула на Україну майже 10 тис. КАБів - Умєров

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Вугільна справа" Медведчука: суд дозволив затримати колишнього міністра Демчишина "Вугільна справа" Медведчука: суд дозволив затримати колишнього міністра Демчишина
Він є фігурантом в так званій "вугільній справі" народного депутата Віктора Медведчука
Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета
Адвокати Медведчука ознайомлюються з матеріалами справи. Саме це й відтерміновує вручення куму Путіна обвинувального акту та направлення його до суду.
Load next