На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°

На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°

Погода в Україні на вихідних 11-12 травня буде мінливою, прохолодною, з невеликими дощами.

Про це повідомляє Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу небо над Україною практично всюди затягне хмарами, місцями пройдуть короткочасні невеликі дощі. У Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях очікується мінлива хмарність, без опадів.

На сході, півдні, а також на Закарпатті повітря вдень прогріється до +18…+20 °С, у центральних і західних регіонах — до +15…+17 °С. На півночі країни буде найпрохолодніше – до +13…+15 °С. Уночі середня температура повітря по всій Україні становитиме близько +7 °С.

У неділю небо проясниться, синоптики прогнозують невеликі дощі лише на Закарпатті. Однак день також буде прохолодним. На сході та півночі термометри покажуть не більше +13…+16 °С (уночі – +4…+6 °С), у центрі та на заході – до +15…+17 °С (уночі – +3…+5 °С) С), на півдні та Закарпатті – +17…+19 °С (уночі – +8…+10 °С).

Новий тиждень розпочнеться зі змінної хмарності. У Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській та Харківській областях із імовірністю 50% пройдуть невеликі дощі. Температура повітря вдень становитиме +13…+16 °С, уночі – +3…+5 °С. І лише у Закарпатській області стовпчики термометрів піднімуться до комфортних +20…+22 °С.

Синоптики також попереджають, що 11-13 травня можливе підтоплення берегових низинних територій поблизу Дніпра у Вишгородському, Бориспільському та Броварському районах Київської області, а також Могилів-Подільському районі Вінницької області.

Крім того, в неділю на всій території України, за винятком Волинської, Закарпатської, Чернігівської, Житомирської, Кіровоградської та Сумської областей, очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, ГУР попереджає про активізацію ворожих ІПСО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next