Заборона Британії на продаж зброї Ізраїлю посилить ХАМАС - Камерон

Заборона Британії на продаж зброї Ізраїлю посилить ХАМАС - Камерон

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що якщо Лондон заборонить продаж зброї Ізраїлю, це лише посилить терористичне угруповання ХАМАС у секторі Гази.

Про це він сказав в інтерв'ю ВВС.

За його словами, хоча він не підтримує масований наземний наступ Ізраїлю на місто Рафах у Газі, Британія не наслідуватиме плани США щодо припинення продажу Єврейській державі деяких видів озброєнь.

Просто оголосивши, що ми змінимо наш підхід до експорту зброї (Ізраїлю), це зробило б ХАМАС сильнішим, а угоду про обмін заручниками – менш ймовірною, – зазначив він.

Кемерон вказав, що востаннє його закликали припинити продаж зброї Ізраїлю, коли троє британців були вбиті внаслідок повітряного удару по гуманітарних працівниках в Газі, "а через кілька днів стався жорстока (повітряна) атака Ірану на Ізраїль".

Глава МЗС зауважив, що Лондон "має інший підхід", та що він "не дуже зацікавлений в тому, щоб посилати повідомлення" за допомогою таких політичних кроків, як припинення продажу зброї.

Мене цікавить, що ми можемо зробити, щоб максимізувати британський тиск та досягти результату, який допоможе людям в їхньому житті, зокрема звільнити заручників, британських громадян, – резюмував міністр закордонних справ.

Нагадаємо, У рекрутингових центрах найпопулярніші посади водіїв, механіків, операторів дронів - Умєров

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next