"Індекс сприйняття корупції": Україна показала один із найкращих результатів у рейтингу

"Індекс сприйняття корупції": Україна показала один із найкращих результатів у рейтингу

Україна продемонструвала один із найкращих результатів у світі у рейтингу «Індекс сприйняття корупції», складеному організацією Transparency International за 2023 рік.

Про це повідомляє Transparency International Україна.

36 балів зі 100 можливих отримала Україна в «Індексі сприйняття корупції» (Corruption Perceptions Index - CPI) за 2023 рік, і тепер наша країна посідає 104 місце поміж 180 країн. Зростання України на 3 бали - один із найкращих результатів за минулий рік у світі. Також Україна стала однією з 17 країн в цьогорічному СРІ, що продемонстрували свій найкращий показник за увесь час, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що так само 36 балів за результатами цьогорічного дослідження мають Алжир, Бразилія та Сербія.

На один бал Україну випереджають Албанія, Аргентина, Білорусь, Гамбія, Ефіопія та Замбія - всі вони мають по 37 балів. А на бал менше, ніж Україна, - Боснія і Герцеговина, Домініканська Республіка, Єгипет, Непал, Панама, Сьєрра-Леоне та Таїланд.

Очолює список Данія із 90 балами. За нею йдуть Фінляндія, яка набрала 87 балів, Нова Зеландія із 85 балами та Норвегія з 84 балами.

Аутсайдери в цьогорічному дослідженні теж залишилися незмінними. Сомалі втратило 1 пункт і з 11 балами посідає останнє 180 місце. Росія розташована на 141-му місці.

Нагадаємо, Шпигував за Третьою штурмовою бригадою: СБУ затримала у Києві агента фсб

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук
Сина Гладковського звинувачують у хабарництві та корупції. Однак Гладковський-старший вирішив подати в суд на НАБУ ніби то через переслідування його сім'ї, яке триває вже два роки.
Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу
У ході проведення службового розслідування було виявлено факти порушення Юрієм Зонтовим військової дисципліни та умов проходження військової служби.
На Львівщині спіймали на хабарі одного з директорів «Галсільлісу» Ігоря Белінського (фото) На Львівщині спіймали на хабарі одного з директорів «Галсільлісу» Ігоря Белінського (фото)
На Львівщині правоохоронці затримали голову золочівського підрозділу «Галсільлісу» під час отримання хабара.
Loading...
Load next