Українські розробники представили IT-спільноті бойову систему DELTA

Українські розробники представили IT-спільноті бойову систему DELTA

Розробники DELTА презентували бойову систему на ІТ-конференції DOU Day 2024. Представники Центру інновацій Міністерства оборони майор Артем Мартиненко та майор Сергій Загрійчук поділилися унікальним досвідом розробки MilTech продуктів.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Ми пропагуємо екосистемний підхід до використання IT-рішень в армії. Ми розбудовуємо інтеграційну платформу, яка дозволить використовувати всі інструменти для швидкого знищення ворога – від його виявлення до ураження, а також планування використання власних сил, — наголосив майор Центру інновацій Артем Мартиненко.

Як зазначається, серед викликів, що постали перед DELTA з початком повномасштабного вторгнення, – переїзд в хмарні ресурси через фізичні знищення дата-центрів росіянами, масштабування системи та протистояння найбільшим кібератакам.

Розробники розповіли про екосистему продуктів DELTA та останні інноваційні сервіси, які оцифровують стандарти НАТО для планування операцій. Окремий інтерес викликала технологія DroneID — інтеграція вітчизняних дронів у систему.

Екосистема продуктів DELTA постійно розширюється та дає все більше функціоналу для наших військових. Залучення цивільної ІТ-спільноти до розробок військового середовища вкрай необхідне – ми маємо рухатися разом. Цікавість до українських продуктів та долучення до їх створення – результат, якого ми прагнемо. DELTA змінює правила гри у цій війні, – додала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

DELTA — бойова система, що дозволяє планувати операції та бачити поле бою в режимі реального часу, обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади, угруповання, а за потреби — і з союзниками.

Нагадаємо, У Чехії попередили про російські дезінформаційні кампанії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next