Дуда порівняв смерть президента Ірану із загибеллю Качинського

Дуда порівняв смерть президента Ірану із загибеллю Качинського

Польський президент Анджей Дуда відреагував на загибель президента Ірану, який підтримує росію у війні проти України, порівнянням зі смертю експрезидента Польщі Леха Качинського в авіакатастрофі в рф у 2010 році.

Про це Дуда написав у твітері.

Дуда заявив, що “глибоко вражений звісткою про трагічну загибель” президента Ірану Раїсі разом з урядовою делегацією в авіакатастрофі.

Небагато народів мають такі трагічні сторінки у своїй історії. Але нам, полякам, яких у 2010 році жахливо вразила катастрофа польського урядового літака в російському Смоленську, знайоме відчуття шоку і порожнечі, що залишається в людських серцях і в державі після раптової втрати політичної і суспільної еліти, після раптової втрати близьких і друзів, – написав польський президент.

Тому з особливим розумінням ми приєднуємося до близьких загиблих та іранського народу в молитві та скорботі, – додав Дуда.

Іран підтримує росію у її загарбницькій війні проти України, надаючи, серед іншого, безпілотники-камікадзе, якими рф проводить щоденні повітряні атаки.

Іранські посадовці перебувають у санкційних списках держав Заходу за надання військової підтримки рф, а також – за придушення насильницьких протестів та порушення верховенства права в країні.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Найактивніше на цей час ворог діє на Покровському напрямку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next