Прокуратура Донеччини оголосила у розшук російського «режисера та оператора», який знімає про «героїв СВО»

Прокуратура Донеччини оголосила у розшук російського «режисера та оператора», який знімає про «героїв СВО»

Донецька обласна прокуратура заочно повідомила про підозру у колабораційній діяльності громадянину РФ, який знімає фільми про учасників так званої “СВО” за кремлівськими сценаріями. Про це повідомляється на сайті відомства. 

За інформацією Донецької облпрокуратури, у березні 2022 року уродженець РФ, який перебував у тимчасово окупованому Донецьку та підтримував політику держави-агресорки, почав “служити окупантам на так званому культурному фронті”.  

В якості режисера та оператора він знімає на тимчасово захопленій частині Донецької області репортажі, фільми та серіали, в яких підтримує повномасштабне вторгнення російських військ на територію України, йдеться у повідомленні.  

Свою співпрацю з ворогом підозрюваний висвітлює в телеграм-каналі та на пропагандистських ресурсах. Головні акценти в сюжетах він розставляє на героїзації учасників «сво». Фейковий воєнкор розповсюджує неправдиву інформацію про обстріли населених пунктів нібито українськими захисниками. У спільних проєктах з місцевими медіа й «громадською палатою днр» чоловік схвалює дії маріонеток, призначених втілювати політику кремля в захоплених регіонах, - інформує прокуратура Донеччини. 

Наразі цього “режисера та оператора” оголошено у розшук.   

Максимальне покарання, яке йому загрожує – 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна. 

Нагадаємо, Напад росії на Україну: ворог провів безуспішну атаку на напрямку Глибоке - Липці

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Load next