Кремль посилює зачистки в "оборонці", - британська розвідка

Кремль посилює зачистки в "оборонці", - британська розвідка

Кремль проводить зачистки в оборонній промисловості. З початку війни проти України посилюються репресії проти тих, "хто недостатньо політично захищений".

Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter (X).

За даними російських ЗМІ, за звинуваченням у корупції, пов'язаній з закупівельною діяльністю, заарештовано керівника Військово-будівельної компанії Міноборони РФ Андрія Бєлкова.

Військово-будівельна компанія була створена у 2019 році. Колишній міністр оборони РФ Сергій Шойгу хвалив компанію за "особливий режим внутрішнього та зовнішнього аудиту". Водночас фірму насправді використовували корумповані російські посадовці для збагачення.

Також 23 липня 2024 року суд у Ростові-на-Дону засудив до тюремного ув'язнення колишнього директора заводу тактичних ракет "Звезда-Стрела" за розкрадання та завищення цін.

Корупція поширена в оборонній промисловості Росії. У 2007 році аудит, проведений на замовлення тодішнього міністра оборони Сергія Іванова, показав, що 70% бюджетних ресурсів Міністерства оборони використовувалися не за офіційним призначенням. Деяку частину цієї корупції допускає Кремль, але з початку війни в Україні посилюються репресії проти тих, хто недостатньо політично захищений, - йдеться у зведенні.

Нагадаємо, Фіцо запропонував Шмигалю «технічне рішення» щодо транзиту нафти російського «Лукойлу»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Loading...
Load next