Росія почала використовувати криптовалюту для торгівлі з Китаєм - Bloomberg

Росія почала використовувати криптовалюту для торгівлі з Китаєм - Bloomberg

Російські сировинні компанії, які зіткнулися із труднощами у проведенні фінансових операцій із партнерами з Китаю, почали використовувати криптовалюти для розрахунків.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела.

Агенція пише, що принаймні два найбільших виробника металів, які не потрапили під дію західних санкцій, почали використовувати стейблкоїн Tether Holdings Ltd та інші криптовалюти для розрахунку за міжнародними операціями із переважно китайськими клієнтами та постачальниками. У деяких випадках розрахунки проходять через Гонконг, пише інфорагентство із посиланням на топ-менеджерів компаній, які надали інформацію на умовах анонімності.

Той факт, що великі російські фірми звертаються до блокчейну через два роки після початку вторгнення в Україну у лютому 2022 року, підкреслює довготривалий вплив міжнародних обмежень на економіку країни у відповідь на війну, – пише Bloomberg.

Зазначається, що російські компанії, які займаються торгівлею сировиною, від металів, зокрема нікелю і сталі, до деревини, стикаються із проблемами в отриманні платежів за свої товари, закупівлі обладнання та сировини з самого початку вторгнення в Україну. Навіть у Китаї, який не приєднався до міжнародних санкцій проти РФ і став основним експортним ринком для багатьох російських товарів, а також постачальником товарів та обладнання, цьогоріч проведення фінансових операцій ускладнилося. Значною мірою це пов’язано із попередженнями Мінфіну США про вторинні санкції.

Водночас деякі сировинні компанії обрали інший спосіб розрахунку. Так, деякі виробники сталі використовують так звані бартерні угоди, коли товар обмінюється на товари, які поставляються в Росію. Таким чином їм вдається повністю уникати транскордонних переказів, додали джерела.

Нагадаємо, ЄС нездатний протистояти пропаганді, яку РФ поширює через Telegram - Bloomberg

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next