Яка ситуація на ринку комерційної нерухомості?

Яка ситуація на ринку комерційної нерухомості?
Комерційну нерухомість можна використовувати для ведення власного бізнесу або для здачі в оренду, щоб отримувати стабільний щомісячний прибуток

Інвестиції в комерційну нерухомість і досі залишаються досить прибутковою справою. Бо її завжди можна використовувати для ведення власного бізнесу або для здачі в оренду, щоб отримувати стабільний щомісячний прибуток.

Комерційна нерухомість є однією з найпопулярніших для інвестицій особливо в довгострокову перспективу. Вже зараз незважаючи на високі ризики  військових дій комерційні об’єкти в україні все таки продовжують купувати. Цільовою аудиторією комерційної нерухомості в першу чергу є релокований бізнес. Компанії, які перемістили свої виробничі складські офісні чи будь-які інші приміщення у Західні регіони, а також значну частину працівників, - зазначає Анна Кульчицька головна маркетологиня компаніїї LEV Development.

Щодо оренди, то ситуація ситуація на ринку нерухомості доволі стабільна, зазначають експерти.

У зв’язку з тим, що у Львів приїхало дуже багато споживачів з’явився попит на комерційні приміщення, що займаються торгівлею і зайшло у Львів та Західну Україну дуже багато мереж, які до війни представлені тут не були. Тому ці мережі створюють конкуренцію  і трішки підвищують рівень оренди по місту, але оскільки в нас місто дуже компактне і класних, прохідних місць дуже мало, тому ці мережі між собою підіймаються і мережі між собою конкурують, - розповіла Альона Лубенець керівниця агенства з комерційної нерухомості «КПІ Комерція по-іншому».

Попит на продаж є, але він в неактивній фазі. Все залежить від терміну окупності і від цінової політики, кажуть експерти. А пропозицій є багато і на різний смак.

Найпоширеніший запит, який зараз є на нерухомість на торгові приміщення це в районі від 150 до 200 тисяч, є запити до 300 тисяч максимум. Це ті інвестори, яким приміщення потрібно вже з орендарем. Є звичайно запити, які реалізувати досить важко, бо люди хочуть тільки центральну частину міста, яка дуже рідко продається і звичайно хочуть з меншим терміном окупності, але центральна частина міста має завжди від 15 років, - зазначає Альона Лубенець керівниця агенства з комерційної нерухомості «КПІ Комерція по-іншому». 

Головне це чітко для себе визначити ціль для придбання нерухомості, цінову складову та бажаний термін окупності.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Комфорт, безпека та статус: новий квартал заміської нерухомості у Львові (відео) Комфорт, безпека та статус: новий квартал заміської нерухомості у Львові (відео)
Автори проєкту передбачили у ЖК Royal Estate центр дитячого дозвілля, магазин, кав’ярню, медкабінет, фітнес-зал та іншу інфраструктуру.
Load next