ВАКС стягнув у дохід держави два літаки російської компанії

ВАКС стягнув у дохід держави два літаки російської компанії

Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід держави два пасажирські літаки Ан-148-100Е російської компанії «Ільюшин Фінанс Ко».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції.

Вищий антикорупційний суд рішенням від 15 травня 2024 року задовольнив позов Міністерства юстиції України до АТ «Ільюшин Фінанс Ко.» про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що АТ «Ільюшин Фінанс Ко.» є спеціалізованою компанією, що входить до складу державної корпорації «Ростех» та відповідає за функціональний напрямок в сфері лізингу, управління обслуговування та продажу літаків, виготовлених на російських авіаційних заводах.

АТ «ІФК» у складі «Ростех» займає свою нішу, що загалом забезпечує функціонування стратегічно важливої для РФ галузі авіаперевезень.

У Мін’юсті зазначають, що до початку та під час повномасштабного вторгнення АТ «Ільюшин Фінанс Ко.» системно співпрацює з вищим політичним керівництвом РФ та бере участь в матеріально технічному забезпеченні збройній агресії РФ шляхом постачання літаків та комплектуючих на користь силових відомств та структурних підрозділів Міністерства оборони Росії.

Крім того, як передовий лізингодавець в РФ, «ІФК» «відіграє суттєву роль в підтримці авіаційної галузі та, як наслідок, сприяє вищому політичному керівництву РФ в протидії санкційним обмеженням, які були застосовані до РФ через розв’язання агресивної війни проти України».

Рішенням ВАКС в дохід держави стягнуто два середньомагістральні пасажирські літаки Ан-148-100Е, - йдеться в повідомленні.

Заступниця міністра юстиції Інна Богатих уточнила, що ці літаки перебувають на території України.

Із цікавого - це один із двох процесів, де, крім представника, бере участь особисто підсанкційна особа. Онлайн, правда, через відеоконференцію, - зауважила Богатих.

Нагадаємо, Грузинський закон про "іноагентів" є символом вибору між рф та ЄС - глава МЗС Естонії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Справа "ПриватБанку": суд заочно взяв під варту екскерівницю установи Справа "ПриватБанку": суд заочно взяв під варту екскерівницю установи
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід підозрюваній у справі "ПриватБанку" - Бачихіній Олені Анатоліїній. Правоохоронці також планують оголосити жінку у міжнародний обшук.
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Load next