Сумська ОВА оголосила евакуацію з Білопілля та Ворожби

Сумська ОВА оголосила евакуацію з Білопілля та Ворожби

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх підписав розпорядження про евакуацію з міст Білопілля та Ворожба.

Про це повідомляє Сумська ОВА.

Ми маємо захищати своє населення. Це наша основна задача, яку мені поставив Президент України Володимир Зеленський. Це не примусова, а завчасна добровільна евакуація з тих населених пунктів, де значно збільшилась кількість обстрілів, – заявив Артюх.

Наразі в громадах триває оповіщення населення про евакуацію.

Жителі Білопілля та Ворожби, і особливо сім’ї з дітьми, які бажають евакуюватися, мають звернутися до старост та голів громад. Евакуйоване населення буде розміщено в місцях компактного проживання на території області, - йдеться в повідомленні.

В ОВА нагадали, що в області триває евакуація населення у межах 5-кілометрової зони від кордону з РФ, яка розпочалась ще в липні 2023 року. Під неї підпадають жителі 115 населених пунктів у 15 громадах, які перебувають під постійними ворожими обстрілами.

За інформацією обласної влади, з початку року на території Сумщини від ворожих обстрілів та авіаційних ударів загинули 40 людей, поранено – 110, в тому числі 13 дітей.

Нагадаємо, ЄС продовжив "торговельний безвіз" з Україною ще на рік

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next