Туск оголосив про плани Польщі побудувати укріплення на кордоні

Туск оголосив про плани Польщі побудувати укріплення на кордоні

Прем'єр Польщі Дональд Туск заявив, що Варшава починає роботу над подальшим зміцненням всього східного кордону, оскільки країна стикається з тим, що він назвав зростаючою "гібридною війною" у вигляді нелегальної міграції з Білорусі.

Про це повідомляє Reuters.

Він не надав подробиць про заплановані заходи, а також про кошти, які будуть виділені, але зазначив, що коли мова йде про безпеку Польщі, то для цього не буде "жодних обмежень".

Польсько-білоруський кордон є унікальним місцем через тиск нелегальної імміграції. Фактично, ми маємо справу з прогресуючою гібридною війною, – сказав прем'єр, відвідавши кордон та зустрівшись із військовими та прикордонниками.

Туск заявив, що нові укріплення будуть вздовж "усього східного кордону", який також може включати Україну та Росію, не надавши жодних подробиць.

Я хочу, щоб тут не було жодних сумнівів – країна з дедалі агресивнішими намірами щодо Польщі, така як Білорусь, є співорганізатором цієї практики на польському кордоні, – вказав він.

Туск зауважив, що мова йде не лише про внутрішній кордон Польщі, але й кордон ЄС.

Тому я не сумніваюся, що вся Європа повинна буде... інвестувати в свою безпеку, інвестуючи в східний кордон Польщі та в безпеку нашого кордону, – резюмував прем'єр.

Нагадаємо, Уряд виділив для ГУР із резервного фонду ₴750 мільйонів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Так втікав, що стрибнув в річку: на Закарпатті військові затримали громадянина Нігерії, який намагався незаконно перетнути кордон Так втікав, що стрибнув в річку: на Закарпатті військові затримали громадянина Нігерії, який намагався незаконно перетнути кордон
Щоб потрапити в Словаччину, громадянин Нігерії стрибнув в річку Уж, але вибратися на берег довелося допомагати прикордонникам Чопського загону.
Load next