ЗЕЛЕНСЬКИЙ: Російські війська сьогодні спробували розширити операції проти України

ЗЕЛЕНСЬКИЙ: Російські війська сьогодні спробували розширити операції проти України

Додаємо наших сил на харківські напрямки. І по лінії нашого державного кордону, і по всій лінії фронту ми будемо незмінно знищувати окупанта саме так, щоб зірвати будь-які російські наступальні наміри. 

На цьому наголосив у відеозверненні Президент Володимир Зеленський.

Головне - Харківщина. Російські війська сьогодні спробували розширити операції проти України. Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум. Наші воїни, наша артилерія, наші дрони дають відповідь окупанту. Я вдячний кожному нашому солдату, кожному сержанту, кожному офіцеру, які саме так захищають наші позиції, як потрібно. Додаємо наших сил на харківські напрямки. І по лінії нашого державного кордону, і по всій лінії фронту ми будемо незмінно знищувати окупанта саме так, щоб зірвати будь-які російські наступальні наміри. Сьогодні мені і вранці, і ввечері доповідав Головком, постійно на зв’язку з міністром оборони - усе необхідне для захисту наших позицій забезпечуємо. Все залежить від стійкості наших воїнів, і кожен, хто тримає позиції зараз, зберігає позиції всієї України. Важливо, щоб партнери підтримували наших воїнів і українську стійкість вчасним постачанням. Справді вчасним. Пакет, який дійсно допомагає, - це привезена в Україну зброя, а не лише оголошення пакета. Я дякую кожному лідеру, які сприймають ситуацію саме так.

Тому друге - це наша міжнародна робота. Сьогодні є нове рішення про американську підтримку, рішення Президента Байдена. Це і артилерія, протитанкова зброя, техніка й ППО. Те, що потрібно. Дякую. Працюємо над логістикою, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті. Хороша розмова сьогодні була із президенткою Словаччини - вона була із візитом в Україні. Говорили й про оборонну співпрацю, і про політичні результати, які ми маємо здобути наступного місяця у відносинах і Євросоюзом. Час для фактичного відкриття перемовин, і цей стратегічний сигнал потрібен і Україні, і всім у Європі. Провів кілька телефонних розмов - попри все готуємо Саміт миру, ми готуємо майданчик, щоб світова більшість змогла примусити Росію до миру. Я сьогодні я особисто запросив на Саміт президента Аргентини, прем’єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха. Я вдячний кожному за прагнення відновити повну дієвість міжнародного права. Не менш активно будемо діяти й надалі - усі континенти, усі погляди країн мають бути представлені на Саміті миру.

І третє. Провів сьогодні дуже детальну, тривалу нараду з командою, яка готує Саміт з української сторони. Організація Саміту вже опрацьована. У нас ще є завдання - щоб кожен лідер міг проявити свою ефективність заради спільних інтересів. Ми впевнені, так і буде. І саме це зараз маємо сприймати свідомо - Росія намагається зірвати. Що більш змістовним буде Саміт, то ближчим буде мир. Очевидно, що Путін цього не хоче. Очевидно, що він буде й далі пробувати зривати наші зусилля - і спробами наступати, і спробами підривати наші домовленості з іншими лідерами.

Ми повинні цього не допустити. Зробити все для цього.

Нагадаємо, Німеччина прийняла найбільше пацієнтів з України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next