Жеваго оголосили нову підозру: деталі

Жеваго оголосили нову підозру: деталі

Державне бюро розслідувань оголосило нову підозру колишньому акціонеру банку «Фінанси та Кредит» Костянтину Жеваго та трьом його спільникам у розтраті коштів фінустанови.

Про це повідомило ДБР

Встановлено, що у травні 2007 року – жовтні 2010-го Жеваго сформував злочинну організацію, до складу якої увійшли голова та члени правління банку «Фінанси та Кредит», а також інші наближені до нього особи.

Підконтрольна Жеваго українська компанія отримала в згаданому банку кредит, порушивши тим самим правила кредитування. У подальшому ці гроші були виведені на інші офшорні компанії олігарха.

Щоб приховати незаконне походження грошей, учасники схеми у 2010-2015 роках уклали між підконтрольною компанією та банком кредитний договір і понад сто додаткових угод до нього.

Додаткові угоди систематично й безпідставно дозволяли збільшувати кредитний ліміт, який банк видавав на підконтрольну олігарху компанію без будь-якої ліквідної застави. Таким чином учасники схеми вивели з банку 519 млн гривень та в подальшому їх легалізували.

Загальні збитки банку «Фінанси та Кредит» унаслідок кредитування компанії Жеваго сягнули 1,4 млрд грн.

Олігарху оголошена підозра у створенні й керівництві злочинною організацією, привласненні та розтраті майна, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великому розмірі у складі злочинної організації (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).

Ексголові правління банку та двом його заступникам інкримінована участь у злочинні організації, привласненні та розтраті майна в особливо великому розмірі у складі злочинної організації (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 ККУ).

Нагадаємо, Зеленський призначив Дмитра Герегу на посаду командувача Сил підтримки ЗСУ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ДБР вручило підозру 4 працівникам поліції за напад на адвоката (відео) ДБР вручило підозру 4 працівникам поліції за напад на адвоката (відео)
Адвокат став випадковим свідком затримання подружжя за зберігання наркотиків і запропонував свою допомогу. Проте поліціянти насильно перешкоджали його роботі.
Load next