В Естонії проведуть військові навчання Spring Storm-23

В Естонії проведуть військові навчання Spring Storm-23

15 – 26 травня в Естонії відбудуться масштабні військові навчання Kevadtorm-23 («Весняний шторм-23»).

Про це повідомляє Міністерство оборони Естонії.

Навчання Spring Storm є найбільшими щорічними маневрами за участю посиленої передової присутності НАТО під керівництвом Великої Британії в Естонії.

Основні заходи Spring Storm-23 відбудуться у Північній Естонії.

У маневрах візьмуть участь понад 14 тисяч військових з Естонії та країн-союзників. Як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, у навчаннях візьмуть участь понад 1000 військовослужбовців британських Збройних сил, які очолять багатонаціональні маневри.

Зазначається, що під час навчань активізуються польоти військової авіації. У маневрах візьмуть участь винищувачі ВПС Німеччини та Великої Британії, ударні та тренувальні літаки ВПС Польщі та Естонії, а також вертольоти США, Великої Британії та Естонії.

Кораблі ВМС Естонії проведуть спільні заняття із підрозділами союзників. Своєю чергою, на півночі країни Сили оборони разом із дружніми силами попрактикуються у проведенні морської висадки та відбитті десанту з суші.

Під час навчань застосовуватимуться різні імітаційні засоби: зокрема, холості патрони, навчальні гранати та сигнальні ракети.

Під час «Весняного шторму» Сили оборони Естонії перевіряють дієвість бойових планів, взаємодію різних ешелонів управління та готовність підрозділів до виконання бойових завдань. Першими маневрами керуватиме нещодавно сформований штаб естонської дивізії.

Нагадаємо, Україна отримала від Британії далекобійні ракети Storm Shadow 

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next