Грету Тунберг утретє оштрафували через блокування шведського парламенту

Грету Тунберг утретє оштрафували через блокування шведського парламенту

Стокгольмський окружний суд 8 травня визнав кліматичну активісту Грету Тунберг винною за двома пунктами звинувачення у непокорі громадському порядку через акції протесту біля парламенту, що відбулися в березні цього року.

Про це повідомляє DW.

Кліматична активістка Грета Тунберг була оштрафована за громадянську непокору через акцію протесту, під час якої відбувалося блокування входу до парламенту Швеції, - йдеться у повідомленні.

Тунберг звинуватили в ігноруванні наказів поліції залишити дві акції протесту перед шведським парламентом у березні, учасники яких закликали вжити заходів проти зміни клімату.

На активістку склали два протоколи про громадянську непокору. У суді вона відкинула висунуті проти неї звинувачення. Сьогодні стокгольмський суд зобов’язав Грету Тунберг виплатити 6000 шведських крон (512 євро) штрафу.

Раніше Тунберг вже двічі штрафували шведські суди за громадянську непокору під час кліматичних протестів. 

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 121 бойове зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Вбив мати заради квартири: в Ірпені поліція затримала зловмисника Вбив мати заради квартири: в Ірпені поліція затримала зловмисника
Чоловік вбив рідну матір через гроші та документи на квартиру. Свою вину він визнає частково.
Нацрада оштрафувала проросійські телеканали "НАШ" та "NewsOne" Нацрада оштрафувала проросійські телеканали "НАШ" та "NewsOne"
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала два телеканали "НАШ" і "Newsone" внаслідок розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі й ненависті.
Load next