США викрили схему, яка могла допомогти російському олігарху отримати доступ до заморожених $1,5 млрд

США викрили схему, яка могла допомогти російському олігарху отримати доступ до заморожених $1,5 млрд

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти мережі, яка мала допомогти олігарху Олегу Дерипасці отримати доступ до заморожених 1,5 млрд доларів.

Про це повідомляє Міністерство фінансів США.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США внесло до списку санкцій одного російського громадянина і три російські компанії, причетних до спроби ухилення від санкцій.

Зазначається, що непрозорий і складний ймовірний продаж активів міг би розморозити понад 1,5 мільярда доларів, що належать російському олігарху Олегу Дерипасці та зберігаються у вигляді санкцій.

Заступник міністра фінансів по боротьбі з тероризмом і фінансовою розвідкою Браян Нельсон заявив, що Міністерство фінансів продовжить вживати заходів для захисту цілісності режиму санкцій і припинення ухилень з боку Кремля і його олігархів-поплічників.

Нагадаємо, Україна з лютого 2022 року отримала від Євросоюзу бюджетної підтримки на €32 мільярди - Мінфін

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк
В ОП назвали приблизні втрати ворога за два дні вторгнення в Україну.
Будівництво доріг: компанія Коломойського отримає ще 650 млн гривень Будівництво доріг: компанія Коломойського отримає ще 650 млн гривень
За попередньою інформацією, у 2020 році компанія "ПБС" збільшила доходи вчетверо завдяки участі в програмі президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво".
Load next