Росіяни на ТОТ організовують зйомку відероликів про нібито конфлікти ЗСУ з цивільними

Росіяни на ТОТ організовують зйомку відероликів про нібито конфлікти ЗСУ з цивільними

Росія на тимчасово окупованих територіях організує зйомки відеороліків про нібито конфлікти представників ТЦК та військових Збройних сил України з цивільними.

Про це повідомляють Сухопутні війська ЗС України.

У Сухопутних силах зазначили, що значна частина контенту в соцмережах, де зображені військовослужбовці Збройних Сил, нібито службовці ТЦК та конфлікти з ними — продукти ворожих підрозділів інформаційних операцій.

Ми отримуємо дані про організацію зйомок таких сюжетів на тимчасово окупованій території. Елементи типові: люди в українському однострої разом з людьми в формі Національної поліції вступають в конфлікти з "місцевими жителями", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, імітуються побиття, в кадрах присутні мікроавтобуси та автомобілі з чорними номерами, а також авто з українськими номерами різних регіонів реєстрації. Використовуються нейтральні локації, які важко визначити.

Одночасно з цим, самі відео поширюються у поганій якості — це також імітація "природності". Раніше ворожі фахівці використовували більш професійний монтаж і не досягали результату, а отже — противник удосконалюється, - зауважили у Сухопутних силах.

Окрім імітації конфліктів також готуються відео, що пов'язують військовослужбовців ТЦК з вживанням спиртних напоїв, наркотиків, у закладах харчування та в супроводі жінок.

За останній час у мережі з'явилося кілька подібних відео, які набули значного поширення.

Підкреслюємо, що усі справжні ситуації, які мають місце — ретельно вивчаються, проводяться необхідні службові перевірки, а громадськість інформується у встановленому порядку. Проте ми зобов'язані повідомляти, коли високим статусом військовослужбовців ЗСУ маніпулює ворог, - наголосили у Сухопутних силах.

Там закликали відповідально ставитись до будь-яких підозрілих відео, щоб ворог не досягнув мети в своїх інформаційних акціях.

Нагадаємо, У Китаї заявили, що від початку війни РФ проти України не давали зброю жодній зі сторін

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
Load next