Привласнення військового майна на Житомирщині: ДБР перевіряє фігурантів справи на співпрацю зі спецслужбами рф

Привласнення військового майна на Житомирщині: ДБР перевіряє фігурантів справи на співпрацю зі спецслужбами рф

Працівники ДБР перевіряють можливі зв’язки з російськими спецслужбами фігурантів справи щодо привласнення майна однієї із військових частин Житомирської області.

Про це повідомляє ДБР.

У листопаді 2023 року співробітники Міністерства оборони під час аудиту виявили необліковані компоненти до трьох комплектів апаратури засекреченого зв’язку. Орієнтовна вартість установок сягала 65 млн грн.

Зокрема, за даними Міноборони, у ході перевірки у двох гаражах на території військової частини було знайдено блоки з необлікованими мікросхемами з вмістом дорогоцінних металів: 28 кілограмів золота; 60 кілограмів срібла; 590 грамів металів платинової групи.

Результати аудиту були передані ДБР для вивчення підстав зняття мікросхем з балансу та їх подальшого зберігання на території військової частини.

У ході розслідування слідчі ДБР виявили ймовірних крадіїв військового майна. Зокрема, було встановлено, що посадовці цієї військової частини склали фіктивні акти щодо знищення апаратури. Проте, насправді було знищено лише систему таємних блоків, вузлів та упаковок, залишок же військові привласнили, аби згодом продати.

14 травня 2024 року працівники ДБР провели 5 обшуків у чотирьох можливих фігурантів справи. За результатами правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, військове майно, законність походження якого встановлюється, а також 3,5 млн грн у різній валюті. Крім того, в одного із них було виявлено георгіївські стрічки та 110 тис. російських рублів готівкою.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру чотирьом військовим у привласненні військового майна, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України).

Досудове розслідування триває. Виявлені факти дають підстави для перевірки цих службовців у співпраці зі спецслужбами ворога. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до оборудки.

Винуватцям може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі. У процесі досудового розслідування кваліфікація злочину може бути змінена.

Нагадаємо, Росія посилила кампанію з дезінформації проти Зеленського

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ДБР встановило військових рф, які з танків розстрілювали лікарню в Тростянці (відео) ДБР встановило військових рф, які з танків розстрілювали лікарню в Тростянці (відео)
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.
Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду
Вони доносять росіянам інформацію про ЗСУ, тероборону та інше.
Load next