"Настав час зробити те, про що я мріяв": внаслідок стрілянини у Пермі загинуло вісім осіб (відео)

"Настав час зробити те, про що я мріяв": внаслідок стрілянини у Пермі загинуло вісім осіб (відео)
У Росії в місті Перм 18-річний студент у військовій формі та з автоматом в руках влаштував стрілянину на кампусі та в одному з корпусів вишу. Під час затримання він чинив опір, внаслідок чого був поранений і згодом помер.

У Пермському державному університеті Росії сьогодні, 20 вересня, 18-річний хлопець Тимур Бекмансуров розпочав стрілянину. Внаслідок нападу загинули вісім осіб, а понад два десятки – отримали поранення. Серед них є ті, хто в тяжкому стані. На місце продовжують приїжджати карети швидкої допомоги. У Слідчому комітеті повідомили, що госпіталізовано 7 постраждалих, один у важкому стані, 6 в стані середньої тяжкості. Ще чотирьом пораненим допомогу надають на місці.

Зокрема, при затриманні молодик чинив опір, стрілок отримав поранення ніг та черевної порожнини. У соцмережах пишуть, що він помер від поранення, повідомили у Telegram-каналі 112.

https://t.me/ENews112/9841

Приблизно об 11:00 за місцевим часом (10:00 за Києвом) на подвір'я Пермського державного університету прийшов невідомий чоловік зі зброєю у руках. Викладачів та студентів закликали зачинитися в аудиторіях, або по можливості залишити територію навчального закладу. В момент нападу у різних корпусах закладу перебували приблизно 3 тисячі людей.

На опублікованих відео з місяця події видно, як люди вистрибують з вікон другого і третього поверхів одного з корпусів університету. Інші ж студенти забарикадувались в аудиторіях.

Невідомий безладно стріляв по вікнах та коридорах вишу. Загалом він встиг здійснити близько 30 пострілів, внаслідок чого вбив та поранив декілька десятків осіб. 

За даними Telegram-каналу 112, при вході в університет Тимур Бекмансуров застрелив чоловіка. Загиблим виявився охоронець, який намагався зупинити стрілка з вогнепальною зброєю.

Згодом у мережі з'явилась інформація, де стрілок розповідає, що давно мріяв втілити у життя свою божевільну ідею, повідомили у Telegram-каналі Mash. Стрілок опублікував у мережі пост в якому зізнався, що проходив огляд у психіатра, купував зброю і готував напад заздалегідь. Спершу він хотів атакувати колишню школу, але змінив рішення наприкінці березня. За його словами, навчальний заклад в якому він раніше навчався "був занадто неприємним місцем для того, щоб проводити в ньому останні 10 хвилин життя".

Те, що сталося, не є терактом (принаймні з юридичної точки зору). Я не перебував в екстремістських організаціях, був не релігійний і аполітичний. Ніхто не знав про те, що я збирався зробити, всі дії я проводив самостійно. Напевно пишу це для спрощення роботи СК або тим, хто буде все це розгрібати. По ходу буду дописувати свої думки, а зараз почну з хронології своїх дій…Гнів переповнює мене, я хочу зруйнувати все на своєму шляху, залишити в цьому світі якомога більше болю, ті кого я не зможу вбити, назавжди запам’ятають цей день.

Я терпів всіх людей навколо себе всі ці роки, лише заради цього моменту. Я зневажаю себе так само, як і всіх вас. Як же добре, що скоро все закінчиться. Я зможу відчути себе живим хоча б в ці 10 хвилин, - писав стрілок.

У Telegram-каналі LIFE SHOT також оприлюднили відео з камер спостереження магазину зброї, де стрілок здійснював покупку. На них помітно, що чоловік купує патрони, бере 150 штук. 

Також у мережі оприлюднили список постраждалих внаслідок стрілянини.

Увага! Не рекомендується до перегляду особам молодше 18 років, вагітним жінкам і людям зі слабкою психікою!

Читайте також
Голосіївський стрілок: поліція Києва розповіла деталі спецоперації з затримання (відео) Голосіївський стрілок: поліція Києва розповіла деталі спецоперації з затримання (відео)
Правоохоронці заради безпеки не дали можливості журналістам наблизитися до стрілка та поспілкуватись з ним. Напіводягненого чоловіка із будинку вивели спецслужби та посадили у поліцейське авто.
Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео) Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео)
Батько 18-річного студента, який застрелив шістьох людей у Пермському державному університеті РФ, виявився військовим найманцем - він брав участь у російській агресії на Донбасі.
Loading...
Load next