Майже 5 тисяч в'язнів погодилися піти на фронт в обмін на звільнення - Мін'юст

Майже 5 тисяч в'язнів погодилися піти на фронт в обмін на звільнення - Мін'юст

В Україні майже 5 тисяч ув'язнених погодилися піти на фронт в обмін на умовно-дострокове звільнення, якщо відповідний закон буде ухвалений.

Про це повідомляє заступниця міністра юстиції Олени Висоцької.

За її словами, у квітні серед ув’язнених провели опитування, де запитали, потрібно ухвалювати закон про умовно-дострокове звільнення шляхом укладання контракту на військову службу. Близько 4,5 тисячі засуджених відповіли "так".

Висоцька зазначила, що не опитували в'язнів за статтями Кримінального кодексу, частина з яких не підпадає під мобілізацію. Також до уваги не брався їхній стан здоров’я. При цьому відкинули близько 4 тисяч засуджених, у яких діагностовано суспільно небезпечні хвороби на кшталт ВІЛ, гепатит, туберкульоз.

Як зазначили у Мін'юсті, в українських колоніях перебуває 27471 засуджений, у тому числі 1538 жінок. Заступниця міністра юстиції додала, що для того, аби законно повноцінно запрацював, треба ухвалити підзаконні акти. За її словами, орієнтовно за кілька тижнів закон матиме повноцінне застосування.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення військового обліку та мобілізації

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти розпочали примусову мобілізацію у кількох областях України Окупанти розпочали примусову мобілізацію у кількох областях України
Зокрема, йдеться про тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької та Харківської областей.
Load next