ЄС згорнув військову навчальну місію у Малі

ЄС згорнув військову навчальну місію у Малі

Євросоюз остаточно згорнув військову навчальну місію у Малі, країну залишили останні її учасники.

Про це повідомив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.

Боррель заявив, що навчальна місія ЄС завершила діяльність у Малі і усі її учасники залишили цю африканську країну. Він висловив подяку військовослужбовцям-учасникам, зазначивши, що через навчання пройшли понад 20 тисяч військових армії Малі. 

Місія EUTM у Малі підтримувала збройні сили Малі та об’єднані сили G5 Sahel force, допомагаючи силам безпеки й оборони Малі, які розвиваються, боротися з тероризмом. Ця місія завершилася, проте ми зберігаємо увагу до Сахелю та будемо посилювати співпрацю з країнами Гвінейської затоки, – заявив Жозеп Боррель. 

Він зазначив, що після військових переворотів у Нігері, Малі й Буркіна-Фасо терористичні сили у регіоні зміцніли, а нові суб'єкти підтримання безпеки не можуть належно протистояти їм. 

Канали діалогу і співпраці залишаються відкритими для тих, хто хоче співпрацювати з ЄС, – додав Боррель. 

Нагадаємо, Прикордонники не перевіряють військово-облікові документи водіїв міжнародних перевезень

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Провокації не вщухають: бойовики без упину гатять із важкого озброєння (відео) Провокації не вщухають: бойовики без упину гатять із важкого озброєння (відео)
Російська Федерація продовжує йти за сценарієм вторгнення, кажуть іноземні партнери. Очільники європейських країн і США й далі закликають Путіна до ескалації конфлікту і запрошують агресора за стіл переговорів.
Load next