В Австрії 14-річна прихильниця ІДІЛ готувала теракт

В Австрії 14-річна прихильниця ІДІЛ готувала теракт

В австрійському місті Грац дівчина-підліток з релігійних міркувань збиралася влаштувати різанину на площі Якомініплац, що є важливим транспортним вузлом міста.

Про це повідомляє австрійське видання Der Standart.

Дівачину було узято під варту. У підозрюваної вилучено предметі, приготовлені нею для скоєння злочину, а також агітаційні матеріали терористичної організації "Ісламська держава".

Наразі вона не зізнається в підготовці злочину та відмовляється давати свідчення.  Як наголошується, на її електронному пристрої збережена історія чату, в якій явно йшлося про планування теракту на Якомініплац у Граці.

Відомо, що для цього дівчина вже підготувала зброю - сокиру та ніж, а також спеціальний одяг. Усе це вона сфотографувала та надіслала через месенджер імовірним "однодумцям" за кордоном. Атака мала на меті завдання шкоди "невірним".

Ісламізм, радикалізм і ненависть до інших не повинні мати анітрохи місця в нашому суспільстві, - сказав з приводу цієї події губернатор федеральної землі Штирія Крістофер Дрекслер.

Розслідуванням займається Управління державної безпеки та боротьби з екстремізмом Штирії.

За даними журналістів, не допустити кровопролиття австрійським правоохоронцям допомогли колеги з ЄС, які й надали їм доступ до згаданого чату і повідомлення затриманої. У дівчини також виявили відеозаписи боїв за участю ІДІЛ та страт людей.

Нагадаємо, Окупанти на Харківщині обстріляли місце відпочинку: є загиблі та травмовані

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Афганістані стався вибух у мечеті: загинули майже 100 людей (відео) В Афганістані стався вибух у мечеті: загинули майже 100 людей (відео)
Кількість жертв вибуху в шиїтській мечеті в Кундузі на північному сході Афганістану становить приблизно 100 осіб. Правлячий "Талібан" вже поклав відповідальність за теракт на "Ісламську державу".
В Одесі чоловік погрожував підірвати гранату під час шкільного уроку (відео) В Одесі чоловік погрожував підірвати гранату під час шкільного уроку (відео)
Правоохоронці роззброїли чоловіка, граната виявилася навчальною. Наразі з'ясовуються всі обставини й причини інциденту.
Load next