У Німеччині міністр уперше підтримав повернення до України військовозобов'язаних

У Німеччині міністр уперше підтримав повернення до України військовозобов'язаних

Міністр внутрішніх справ німецької федеральної землі Гессен, представник ХДС Роман Позек висловився з приводу допомоги Україні з боку ФРН у питанні мобілізації військовозобов'язаних.

Про це повідомила берлінська газета Tagesspigiel.

За словами міністра, Україні слід допомогти у захисті від російської агресії.

Це також може включати нашу допомогу в тому, щоб Україна могла покластися на людей, які виїхали за кордон, але яких можна використати у війні, - сказав політик в етері на ARD.

В такий спосіб, наголосив Позек, можна буде "підтримати обороноздатність України".

Разом із тим, додав він, Німеччина хоче залишатися безпечною гаванню для емігрантів. Тому з цього питання, наголосив Роман Позек, німецька влада стоїть перед "дилемою".

При цьому Позек підтримав рішення України щодо подальшої неможливості заміни й отримання нових документів тими чоловіками за кордоном, які ухиляються від обліку.

Це вперше коли можливе повернення українських чоловіків з Німеччини для військової служби в себе вдома отримує у ФРН схвальний відгук на офіційному рівні.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 97 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Для нових обстрілів окупанти пишуть на ракетах «Христос Воскрес!» (відео) Для нових обстрілів окупанти пишуть на ракетах «Христос Воскрес!» (відео)
Роблять це для того, аби "хоч якось розважитись".
"Перешкода для членства в НАТО": глава ВМС Німеччини заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України "Перешкода для членства в НАТО": глава ВМС Німеччини заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України
Своєю чергою міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявив, що Берлін не постачатиме Україні зброю, але й не критикуватиме тих, хто робить це.
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
Load next