Як обрати квартиру у новобудові: ризики, інвестиції, будівництво "з нуля"

Як обрати квартиру у новобудові: ризики, інвестиції, будівництво "з нуля"

Купівля квартири в новобудові – це важливе рішення, яке потребує ретельного підходу та зважування всіх аспектів. Це не лише придбання квадратних метрів, але й інвестиція в майбутнє, тому до вибору слід поставитися з максимальною відповідальністю.

То ж які «підводні камені» очікують перед придбанням омріяного житла та які кроки варто пройти перед підписанням документів купівлі/продажу?

Ризики:

  • Недобудова: На жаль, в Україні й досі трапляються випадки, коли девелопери не здають об'єкти в експлуатацію в термін або взагалі кидають будівництво. Щоб уникнути подібних проблем, важливо ретельно вивчити репутацію забудовника, ознайомитися з дозвільною документацією та ходом будівництва і довіряти перевіреним девелоперам з великою кількістю зданої в експлуатацію об’єктів.
  • Якість будівництва: Не всі девелопери однаково сумлінно ставляться до якості будівництва. Щоб не стикнутися з недоліками та браком, рекомендується особисто оглянути об'єкт на різних етапах будівництва, а також ознайомитися з відгуками інших покупців.
  • Зміна ціни: Ціни на нерухомість можуть мінятися як в бік зростання, так і в бік зниження. Щоб не переплатити, важливо відстежувати динаміку цін на ринку та укладати договір купівлі-продажу з чітко зафіксованою ціною.

Уникати ризиків при виборі квартири у новобудові потрібно на кожному з етапів від ідея придбання до отримання документів права власності. За словами керівниці відділу продажу LEV Development Іванни Іванків обирати нерухомість потрібно ретельно аналізуючи усі фактори ризиків.

Інтерес до купівлі квартир у Львові сягає 70–80% свого довоєнного рівня. Після падіння на дві третини з початку вторгнення українці повертаються до ідеї придбання власної нерухомості, цікавляться пропозиціями на ринку, хоча безпосередньо на угоди виходять обережно, - зазначає Іванна Іванків.

Інвестиції:

  • Зростання вартості: З часом вартість нерухомості, як правило, зростає. Це робить квартири в новобудовах вигідним інструментом інвестування.
  • Пасивний дохід: Квартиру можна здавати в оренду, отримуючи таким чином пасивний дохід.
  • Покращення житлових умов: Новобудови пропонують сучасні планування, кращі умови тепло- та звукоізоляції, а також розвинену інфраструктуру.

Будівництво "з нуля":

  • Більше свободи вибору: При купівлі квартири на ранніх стадіях будівництва ви можете вплинути на планування, оздоблення та інші аспекти вашого майбутнього житла.
  • Можливість зекономити: Як правило, квартири на ранніх стадіях будівництва продаються дешевше, ніж готові.
  • Ризик затримки будівництва: Існує ризик, що будівництво буде затримано або взагалі не завершено.

За словами Іванни Іванків будівництво з нуля це не лише можливість заощадити, а й можливість більш ретельно спланувати всі процеси оздоблення майбутньої нерухомості, а особливо розгорнуто і деталізовано підійти до дизайн-ремонту.

Частина покупців поки що витримують паузу і відкладають рішення про купівлю. Загалом попит на житло відображає безпекову ситуацію. Нині покупці можуть відкладати купівлю через обстріли, страх пошкодження нерухомості, також впливають зміни у фінансуванні держпрограм та міграція українців закордон. Попри ці фактори, це й відображає більшу ретельність у підборі нерухомості, більше часу на кожен з етапів від купівлі до життя у своїй квартирі, - підкреслила Іванна Іванків.

Пам'ятайте: купівля квартири в новобудові – це серйозне рішення, яке не слід приймати поспішно. Зважте всі ризики та можливості, перш ніж зробити остаточний вибір.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Старт продажів нової 4 секції інноваційного житлового простору PERFECT LIFE від LEV Development Старт продажів нової 4 секції інноваційного житлового простору PERFECT LIFE від LEV Development
Житловий простір із закритою територією у мальовничій локації Львова.
Старт продажу 4-ї секції ЖК «PERFECT LIFE» від LEV Development (відео) Старт продажу 4-ї секції ЖК «PERFECT LIFE» від LEV Development (відео)
На території ЖК передбачені ігрові майданчики, офіси, BBQ зони, ресторани. Також для покупців діє програма лояльності LEV Live&Ride.
Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео) Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео)
Вперше в Україні девелоперська компанія співпрацює з арт-агенцією задля створення мистецької родзинки у житловому кварталі
Load next