До Миколаєва повернули пʼятьох дітей-сиріт, депортованих росіянами у 2022 році

До Миколаєва повернули пʼятьох дітей-сиріт, депортованих росіянами у 2022 році

На Миколаївщину повернулися пʼятеро дітей-сиріт, які з 2022 року пережили жахи депортації росіянами.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Зустріли в Миколаєві п’ятьох вихованців Новопетрівської спеціальної школи, які 2022-го пережили жахи депортації росіянами. В березні 2022 року заклад опинився в окупації, а в липні 2022 року військовослужбовці РФ силоміць вивезли дітей та персонал до Херсонщини, звідти – до Краснодарського краю, - написав Кім.

За його словами, в листопаді того ж року дітей разом із супроводжуючими вдалося повернути з території Росії до Грузії.

Департамент освіти та служби у справах дітей Миколаївської ОВА вжив заходів щодо пошуку близьких родичів та влаштування їх у сімʼї. Так, четверо дітей поїдуть у нові сім'ї, а 17-ти річна дівчина з вересня почне навчання у професійному ліцеї.Допомогу в поверненні миколаївських дітей додому здійснювали команда Save Ukraine за підтримки Міністерства закордонних справ України, Обʼєднаного центру при Службі безпеки України та організації Operation Hope, Finland.

Нагадаємо, У Румунії обговорюють ідею передачі Україні системи Patriot

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Load next