Битва за Луганщину ще не закінчена: в області починається спротив партизанів (фото)

Битва за Луганщину ще не закінчена: в області починається спротив партизанів (фото)
Містом розклеїли листівки-послання до російських окупантів, а саме "кадирівців".

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про поточну безпекову ситуацію на Луганщині. Тривають бої на околицях, рашисти намагаються встановити повний контроль над областю та дорогою «Лисичанськ-Бахмут».

«Окупація-асвабаждєніє» виявилися не такими райдужними як у пропагандистських роликах. рашисти тільки обіцяють про відновлення комунікацій, а цю обіцянку, в принципі, не можна виконати, тож люди продовжуватимуть жити в печерних умовах. Або на них чекає депортація. В окупованих населених пунктах росіяни розшукують комунальників та чоловіків «по крєпчє» для виконання робіт, але цей контингент евакуювався.

  • Окупанти почали вивозити мирних жителів Лисичанська до фільтраційних таборів раніше окупованої Кадіївки.
  • Зараз з окупованим Лисичанськом немає зв’язку, а у місті залишилось орієнтовно 10-12 тис. місцевих мешканців. Водночас близько 40-60 тис. людей встигли евакуювати з останнього форпосту.
  • Наразі у Сєвєродонецьку залишаються близько 7-8000 мешканців. Декого з них депортували на окуповані території.

Окрім того, окупанти оголосили полювання на проукраїнське населення, в їхніх оселях мародерять під виглядом обшуків. Перевіряємо інформацію щодо зникнення людей, - заявив Гайдай.

Крім того, в загарбаному обласному центрі заявили про себе партизани. Містом розклеїли листівки-послання до російських окупантів, а саме для т.з. кадирівців-загарбників з Чечні, які займаються репресіями в тилу і є російським аналогом гестапо.

Фото: Сергій Гайдай

Нагадаємо, ЗСУ знищили ДРГ та відбили ворожий штурм на Херсонщині.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
«дорога життя» траса Лисичанськ-Бахмут під вогнем: росіяни обстріляли гумтранспорт (відео) «дорога життя» траса Лисичанськ-Бахмут під вогнем: росіяни обстріляли гумтранспорт (відео)
Водій, який перевозив гуманітарку, на щастя, живий.
На Луганщині за добу окупанти зруйнували 15 будинків: є загиблий та поранені (фото) На Луганщині за добу окупанти зруйнували 15 будинків: є загиблий та поранені (фото)
Інформація про постраждалих ще уточнюється.
Українські воїни відійшли від Попасної на міцніші позиції, — Гайдай (відео) Українські воїни відійшли від Попасної на міцніші позиції, — Гайдай (відео)
В тому напрямку й далі продовжуються стрілецькі бої.
Loading...
Load next