Депутат Бундестагу закликає закрити небо над заходними регіонами України

Депутат Бундестагу закликає закрити небо над заходними регіонами України

Якщо Захід хоче дати Україні шанс у війні з Росією, він має надати Києву більшу підтримку, в тому числі, закрити небо над частиною території на заході України.

Про це заявив депутат Бундестагу від опозиційної партії ХДС Родеріх Кізеветтер під час експертної дискусії, організованої газетою Neue Osnabrücker Zeitung.

Кізеветтер припустив, що країни ЄС і НАТО з Балтії чи Скандинавії могли б захищати повітряний простір над Західною Україною. Їхня ППО могла би взяти під контроль «70, 80, 100 кілометрів вглиб території України». Це дозволило б українській армії розгорнути свої сили далі на схід, поблизу фронту. У надзвичайних ситуаціях це означало б, що країни НАТО стали би збивати російські ракети наді Львовом на заході України, додав він.

Кізеветтер, який є експолковником Бундесверу, також вважає за можливе розгортання західних сухопутних військ - на основі Статуту ООН: йдеться про польові госпіталі, загони розмінування або матеріально-технічного забезпечення та ремонтні війська. Вони могли би бути направлені, щоб розвантажити відповідні українські сили.

Ми не повинні нічого виключати і в рамках коаліції охочих… це зробити… Це цілком допустимо за міжнародним правом і необхідно з точки зору політики безпеки, — заявив політик, зауваживши, що це є його «дуже особиста думка».

Для Кізеветтера зрозуміло: якщо Київ програє, Україна «зазнає колапсу, буде масовий потік біженців, і війна пошириться на Західну Європу».

Росія позбавить Україну виходу до Чорного моря», «забере Молдову, і вони використовуватимуть гібридні заходи та провокації, щоб спробувати загарбати частини Естонії (…) або частини Латвії, – каже експерт з питань оборони в блоці консерваторів.

Він дорікає федеральному уряду ФРН за нерішучість і за те, що інші європейські країни – виходячи зі своєї відповідної економічної потужності – надають більш конкретну допомогу.

Нещодавно Кізеветтер закликав федеральний уряд підтримати Україну у вербуванні чоловіків, які втекли до Німеччини.

Нагадаємо, Майже 350 ув'язнених вже звільнили для мобілізації в армію - Малюська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно
Стерненка визнали винним у справі про викрадення людини. Також його визнано винним по 263-й статті ККУ - незаконне поводження зі зброєю.
Нардеп Олег Арсенюк влаштував бійку біля ресторану в Черкасах Нардеп Олег Арсенюк влаштував бійку біля ресторану в Черкасах
Нардеп від "Слуги народу" Олег Арсенюк влаштував бійку в розважальному закладі "Бочка" у Черкасах.
Масові святкування в період карантину: Тищенко влаштував вечірку для своєї дружини Масові святкування в період карантину: Тищенко влаштував вечірку для своєї дружини
У київській поліції відкрили кримінальне провадження щодо порушення карантинних вимог в одному з готелів столиці, де день народження дружини святкував депутат від "Слуги народу", Микола Тищенко.
Load next