У повітрі вибухнули майже половина ракет із КНДР, які рф запускала по Україні

У повітрі вибухнули майже половина ракет із КНДР, які рф запускала по Україні

Близько половини із запущених по Україні Росією північнокорейських ракет KN-23 (Hwasong-11) вибухнули в повітрі.

Про це йдеться у письмовій відповіді Офісу Генерального прокурора (ОГП), що отримало Reuters.

Близько половини північнокорейських ракет втратили запрограмовані траєкторії польоту й вибухнули в повітрі. У таких випадках уламки не були знайдені, - повідомили в ОГП.

У відомстві додали, що українські спеціалісти вже дослідили уламки 21 із близько 50 північнокорейських балістичних ракет, запущених Росією по Україні в період з кінця грудня по кінець лютого. Уламки трьох з них були виявлені у Києві та Київський області, а інші уламки знайшли у Харківській, Полтавській, Донецькій та Кіровоградській областях.

Загалом у результаті обстрілів північнокорейськими ракетами Росією території України, які розпочалися 30 грудня 2023 року, загинули 24 людини, і ще 115 отримали поранення. Також були пошкоджені низка житлових будинків і промислових об’єктів.

В ОГП додали, що останнє зафіксоване використання Росією північнокорейської ракети KN-23 (Hwasong-11) було 27 лютого.

Відомство зазначило, що загальна кількість виявлених правоохоронцями запусків збігається з даними розвідки, згідно яких Північна Корея доставила Росії близько 50 балістичних ракет.

В ОГП також заявили, що нині українська сторона все ще з'ясовує, чи відправляв Пхеньян до Росії інструкторів для спостереження за запусками своїх балістичних ракет.

Нагадаємо, Комітет ВР схвалив законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next