Більшість українців вважають, що удари по енергетиці є довгостроковою стратегією рф

Більшість українців вважають, що удари по енергетиці є довгостроковою стратегією рф

Більшість українців - 74 % вважають, що ракетні удари по енергооб’єктам є довгостроковою стратегією Російської Федерації.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 6-8 травня поточного року.

74 % респондентів вважають, що ракетні удари по енергооб’єктах є довгостроковою стратегією Російської Федерації, спрямованою на руйнування української енергетики. 7 % мають думку, що такі дії є епізодичними. Близько 19 % - не визначилися з цього питання, - ідеться в опитуванні.

Згідно з опитуванням, близько 80 % українців знають про удари по енергетичних об’єктах, з них 38 % добре поінформовані, 43% поінформовані частково, 12 % знають дуже мало. Нічого не знають про удари 6 %. Жителі міст та центральних областей мають вищу обізнаність.

Більше половини - 57% респондентів зустрічали в мережі фото або відеоматеріали, які демонструють масштаб руйнувань енергетичних об’єктів. Опитані з міст та більш забезпечені групи зустрічали такі матеріали частіше.

Третина опитаних (35 %) вважають, що енергетична інфраструктура повністю витримує виклики у формі ракетних ударів, натомість більшість (56 %) — вважають, що витримує частково; ще 4 % оцінюють ситуацію як дуже критичну.

Для 54 % опитаних ситуація з неперервним електрозабезпеченням є скоріше хорошою, відключення не відбуваються. Натомість 41 % опитаних зазначили, що відключення відбуваються зрідка. Про погану ситуацію зазначають 4 %. Опитані зі східних областей зазначають про відключення найчастіше — 17 % відповіли, що відключення відбуваються часто або постійно.

76% респондентів чули про заклики представників енергетичної галузі до зменшення споживання електроенергії в пікові години. Жителі центральних областей, міст, заможніші та старші опитані частіше зазначають, що чули про такі заклики.

Дві третини опитаних вказали, що стабільне забезпечення електроенергією є важливим для них, проте є можливість терпіти короткочасні перебої. Ще 27 % зазначили, що стабільне енергозабезпечення є надзвичайно важливим для них. Лише 7 % відповіли, що стабільне енергозабезпечення не є важливим і вони готові терпіти довготривалі перебої.

Якщо ситуація з енергозабезпеченням буде погіршуватись, 54 % опитаних планують використовувати power bank-и, 43 % — альтернативні джерела енергії. Пунктами незламності планують скористатися 22 %, послугами громадських місць — 19 %. 5 % розглядають можливість зміни місця проживання в межах України, ще 4 % планують виїхати за кордон у випадку погіршення енергозабезпечення.

Нагадаємо, Байден викликав Трампа на дебати

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото) На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото)
Внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків загинув 26-річний український захисник у якого залишились дружина та мати.
Російські бойовики зранку обстріляли Авдіївку: залізничний рух на Донеччині обмежили (відео) Російські бойовики зранку обстріляли Авдіївку: залізничний рух на Донеччині обмежили (відео)
Зранку бойовики почали обстрілювати Авдіївку. Працівників залізничної станції міста та пасажирів було евакуйовано в укриття. Постраждалих серед залізничників немає.
Load next