Прикордонники Одещини розповіли про популярні схеми перетину кордону

Прикордонники Одещини розповіли про популярні схеми перетину кордону

Прикордонники Одещини постійно викривають порушників, які намагаються "проскочити" повз пункти пропуску або надати під час перевірки фейкові документи. Так, лише за пів року охоронці кордону на півдні виявили понад 200 спроб втекти до сусідньої держави на підставі підробок. 

Про це повідомив заступник начальника відділу організації прикордонного контролю Південного регіонального управління ДПСУ Сергій Дирда.

За шість місяців цього року на пунктах пропуску півдня ми виявили 220 осіб. Саме чоловіки від 18 до 60 років намагались перетнути кордон з недійсними документами. Це й довідки підроблені, й інші документи, які видавали незаконно, — зазначив Сергій Дирда. 

Перетин держкордону з дітьми

Якщо до війни державний кордон із дитиною один з батьків міг перетнути лише з дозволу іншого, то зараз така норма відмінена. Окрім цього, Сергій Дирда зазначив, що супроводжувати дитину можуть й інші родичі, головне — мати відповідні документи.

На сьогоднішній день вивезення дитини одним з членів родини дозволяється без нотаріального доручення іншого члена родини. Також прописано у законодавстві, що дитину може супроводжувати й інші родичі, окрім батьків, —  розповів Сергій Дирда.

Нагадаємо, Транзит продукції через угорський кордон за рік збільшився на 30%

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Іграшки з метамфетаміном: на Одещині прикордонники викрили діяльність злочинної групи (відео) Іграшки з метамфетаміном: на Одещині прикордонники викрили діяльність злочинної групи (відео)
На Одещині прикордонники викрили та припинили діяльність злочинної групи, яка здійснювала виготовлення та масштабну реалізацію метамфетаміну в Україні та за її межами.
Перелякана, але жива: на Одещині знайшли зниклу учора 4-річну дівчинку (фото) Перелякана, але жива: на Одещині знайшли зниклу учора 4-річну дівчинку (фото)
Учора, 14 травня, близько 16 години зникла 4-річна дитина Аміна Витичак. Поліція разом із родичами шукала дитину усю ніч, однак врятовану дівчинку можуть забрати у батьків разом і з ще двома дітьми.
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
Loading...
Load next