У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - МКІП

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - МКІП

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа, зараз ведуться переговори про їхнє якнайшвидше повернення.

Про це повідомив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час поїздки у Запорізьку область, передає пресслужба МКІП.

У межах поїздки Карандєєв зустрівся з представниками місцевих медіа. Темою зустрічі також була підтримка регіональних ЗМІ та повернення полонених медійників.

Відродження України починається з регіонів. Тому ми маємо вже зараз розпочати ці процеси, зокрема, залучаючи тих, хто транслюватиме це відродження, трактуватиме зміну і докладатиметься до формування критичного мислення у суспільства, - зауважив він.

Карандєєв зазначив, що МКІП вже готує бюджетну декларацію на наступний рік, де буде серйозний акцент на фінансовій підтримці регіональних медіа, зокрема друкованих.

Також т. в. о. міністра прокоментував питання діяльності каналів Телеграм та ТікТок. За його словами, наразі нараховано близько 350 ворожих Телеграм-каналів, при цьому вже кілька десятків із них заблоковані.

Крім того, під час зустрічі порушили питання полонених журналістів. Зокрема Карандєєв поінформував, що, за даними МКІП, у полоні перебувають 32 представники медіа. Він підкреслив, що зараз ведуться переговори щодо їхнього якнайшвидшого повернення.

Нагадаємо, Зеленський: Обмін полоненими "всіх на всіх" можливий до завершення війни з Росією

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вбили журналіста The New York Times, ще одного поранили: ОНОВЛЕНО (відео) Окупанти вбили журналіста The New York Times, ще одного поранили: ОНОВЛЕНО (відео)
Журналісти потрапили під ворожий обстріл.
Нардепи та журналісти потрапили під обстріл бойовиків на Донбасі (відео) Нардепи та журналісти потрапили під обстріл бойовиків на Донбасі (відео)
На одній з позицій вони потрапили під обстріл, тож їх екстрено перевели в укриття.
Load next