Пенсійний фонд завершив ідентифікацію пенсіонерів-переселенців

Пенсійний фонд завершив ідентифікацію пенсіонерів-переселенців

Фізичну ідентифікацію в Україні пройшли майже 213 тисяч пенсіонерів з числа внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих до початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики. 

Майже 213 тис. пенсіонерів-переселенців, які стали внутрішньо переміщеними особами до початку повномасштабної війни, успішно пройшли фізичну ідентифікацію – вони мали для цього 9 місяців <…> Фізична ідентифікація потрібна для того, щоб перевірити, чи дійсно людина, яка отримує кошти від держави, є живою, і чи отримує виплату саме та особа, якій вони призначені, - йдеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики зазначають, що така ідентифікація є загальноприйнятою світовою практикою. В Україні для таких пенсіонерів-ВПО її було тимчасово призупинено на період дії карантину у зв‘язку з Covid-19 і відновлено 1 липня 2023 року.

Наголошується, що ідентифікацію можна було пройти у кілька способів: особисто відвідуючи відділення банку і віддалено. Крім того, держава самостійно перевіряла в наявних реєстрах, чи зареєстровані такі пенсіонери як ВПО на територіях, підконтрольних уряду України.

У міністерстві підкреслюють, всім пенсіонерам, які пройшли ідентифікацію, але ще отримали в строк виплати, пенсії надійдуть до кінця місяця.

Нагадаємо, Пенсіонерам ще на три місяці продовжили виплати від продовольчої програми ООН

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб
Розкішні маєтки російських олігархів конфіскують без виплат компенсацій, а потім у них поселять біженців із України, які рятуються від війни.
Вихід на пенсію в 65 років: скільки потрібно мати стажу Вихід на пенсію в 65 років: скільки потрібно мати стажу
У разі нестачі страхового стажу його можна докупити.
Як дізнатись, чи призначена субсидія, та самостійно перевірити її розмір: пояснює міністр Марина Лазебна Як дізнатись, чи призначена субсидія, та самостійно перевірити її розмір: пояснює міністр Марина Лазебна
В українців можуть забрати субсидії. Хто ризикує залишитися без виплат?
Load next