У межах платформи "Зроблено в Україні" Сумщина отримає понад ₴1 мільярд

У межах платформи "Зроблено в Україні" Сумщина отримає понад ₴1 мільярд

Під час робочої поїздки на Сумщину Президент України Володимир Зеленський узяв участь у презентації економічної платформи «Зроблено в Україні» та зустрівся з українськими виробниками.

Про це повідомляє пресслужба Президента.

Глава держави ознайомився з продукцією місцевих підприємств та подякував бізнесу за підтримку економіки держави і створення робочих місць під час війни. Також він наголосив, що центральна й регіональна влада повинні перебувати в постійному діалозі з бізнесом.

Для мене дуже важливо, щоб поява нової національної платформи «Зроблено в Україні» стала результативною. Тому ми перейшли від державної ініціативи до регіональних зустрічей і працюватимемо в регіональних офісах, ‒ зазначив Зеленський.

Президент закликав усі регіони країни долучатися до роботи платформи «Зроблено в Україні» задля підтримки українських товаровиробників.

Ми готові допомагати із замовленнями регіональному бізнесу, який може мати й державні замовлення. Сьогодні ми говоримо про те, як побачити все, що ви можете, як підписати конкретні контракти, щоб ви збільшували кількість робочих місць і розвивали економіку нашої держави, – сказав Президент.

Перша віцепрем'єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко зауважила, що платформа «Зроблено в Україні» покликана стимулювати українські підприємства збільшувати обсяги виробництва й нарощувати експорт.

 Ми хочемо стимулювати українське виробництво та українське споживання, – наголосила вона.

Також Свириденко зауважила, що на Сумщині відкрито перший регіональний офіс платформи «Зроблено в Україні», який орієнтований на мікро- та малий бізнес. Так, підприємці зможуть отримати кваліфіковану консультацію та інформацію про програми підтримки.

Цього року в межах «Зроблено в Україні» Сумщина одержить понад ₴1 мільярд, ‒ йдеться у повідомленні пресслужби ОП.

Відповідаючи на запитання представників бізнесу, Президент наголосив на важливості механізмів локалізації як складової політики «Зроблено в Україні» та підкреслив, що «головне, що підприємство тут сплачує податки, виробляє, має робочі місця».

Нагадаємо, Міжнародний реєстр збитків України розпочне приймати заяви з 2 квітня

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони
Президент Володимир Зеленський учора, 12 травня, підписав закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України щодо пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах, які повинні своєю чергою значно полегшити розмитнення.
У РНБО нарахували 13 олігархів: ймовірний список найбагатших осіб України У РНБО нарахували 13 олігархів: ймовірний список найбагатших осіб України
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що розробляючи закон про деолігархізацію в Україні їм вдалось нарахувати 13 осіб, яких можна впевнено віднести до категорії олігархів.
Зеленський підписав закон щодо примусової реструктуризації валютних кредитів Зеленський підписав закон щодо примусової реструктуризації валютних кредитів
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті» № 1381-IX, який парламент ухвалив 13 квітня 2021 року.
Load next