Фінляндія зберігає боєприпаси та спорядження в Норвегії

Фінляндія зберігає боєприпаси та спорядження в Норвегії

Фінляндія почала зберігати частину своїх військових запасів на території Норвегії та планує таку ж співпрацю зі Швецією.

Про це повідомляє Yle.

Очільник військово-економічного відділу Оборонних сил Мікко Хейсканен розповів, що Фінляндія має запаси боєприпасів та обладнання у Норвегії на випадок кризи. Аналогічна співпраця планується зі Швецією та, можливо, з іншими країнами НАТО.

Ми більше не самі. Ми можемо розраховувати на інших. Нам не потрібно зберігати усі яйця в одному кошику, – сказав Хейсканен.

За словами воєначальника, окрім спорядження та боєприпасів, можливо, в інших країнах зберігатимуться запасні частини для техніки фінських збройних сил.

Уряд Фінляндії готує угоду про оборонне співробітництво зі Сполученими Штатами. Згідно з цією угодою, США зможуть, зокрема, зберігати у Фінляндії свою зброю. Угода зі США вже підписана, але уряд ще не вніс проєкт угоди до парламенту.

Окрім того, США розглядають можливість створення великого складу зброї у скандинавських країнах, можливо, у Норвегії.

Як і вступ Фінляндії до НАТО, ці заходи є підготовкою до можливої збройної ​​агресії з боку РФ.

Хейсканен також повідомив, що Фінляндія переглянула понад тисячу контрактів, підписаних з компаніями на постачання обладнання та послуг в умовах кризи.

Нагадаємо, В Німеччині 17-річний підліток зізнався у нападі на представника партії Шольца

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next