В Україні ліквідовано ще 8 "схем для ухилянтів"

В Україні ліквідовано ще 8 "схем для ухилянтів"

Служба безпеки та Національна поліція заблокували ще 8 схем ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє СБУ.

У різних регіонах України затримано всіх організаторів викритих злочинів. За гроші фігуранти допомагали ухилянтам втекти за кордон, використовуючи підроблені документи або в обхід пропускних пунктів.

Вартість таких «послуг» становила від 3 до 10 тис. американських доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та різновиду «схеми».

На Вінниччині ліквідовано три схеми втечі ухилянтів. Затримано п’ятьох ділків: троє з них пропонували військовозобов’язаним втекти за межі України через прикордонні ділянки річки Дністер.

На Черкащині повідомлено про підозру колишньому податківцю. Використовуючи власні зв’язки, він «продавав» посади у різних громадських організаціях, які перевозять гумдопомогу. У такий спосіб фігурант «працевлаштовував» ухилянтів, щоб внести їхні персональні дані до інформаційної системи «Шлях» як волонтерів.

Ця «схема» дозволяла військовозобов’язаним виїхати за кордон під виглядом водіїв-перевізників гуманітарних вантажів.

На Кіровоградщині затримано ділка, який торгував фіктивними довідками про непридатність до служби за станом здоров’я. Щоб отримати підробку, зловмисник «звертався» до своїх спільників з місцевої військово-лікарської комісії.

На Рівненщині затримано заступника керівника місцевої лікарні. За хабарі посадовець пропонував ухилянтам оформити фіктивну групу інвалідності і таким чином уникнути призову.

На Львівщині повідомлено про підозру ще двом організаторам «схем для ухилянтів». Ними виявилися мешканці регіону. Один з них торгував фальшивими довідками про зняття з військового обліку. Інший вносив до інформаційної системи «Шлях» дані для виїзду за кордон під виглядом волонтерів.

Організаторам злочинних схем загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна. А їхнім клієнтам – до 5 років ув’язнення.

Нагадаємо, Росія наразі не запрошена на мирний саміт щодо України - уряд Швейцарії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Load next